Budi dio naše mreže

"S obzirom na razvoj događaja proteklih nekoliko dana i nakon konzultacija s lokalnim stožerom sa žaljenjem moramo priopćiti otkazivanje 66. Planinarskog križnog puta", poručili su organizatori na društvenim mrežama.

/ ps

Nakon što su od ponedjeljka postrožene epidemiološke mjere, Bratovština svetog Bernarda je na svojim društvenim mrežama priopćila kako se tradicionalni 66. Planinarski križni put otkazuje. Ove godine je pokrovitelj trebao biti Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije te je planirana trasa bila po Samoborskome gorju. Poruku organizatora prenosimo u cijelosti:

Dragi brate i draga sestro!
S obzirom na razvoj događaja proteklih nekoliko dana i nakon konzultacija s lokalnim stožerom sa žaljenjem moramo priopćiti otkazivanje 66. Planinarskog križnog puta. Zbog konačnog ograničenja broja sudionika čak ni izvorno najavljeno smanjenje prema redoslijedu prijava više nije imalo smisla pa smo, nakon mnogo rasprava, teška srca morali donijeti odluku o otkazivanju PKP-a u obliku u kojem se tradicionalno odvija. Kako se kontinuitet ne bi prekinuo, organizacijski odbor PKP-a će u pratnji simboličkog broja predstavnika Bratovštine i nekih od zajednica koje su se u proteklim godinama svojim sudjelovanjem utkale u PKP sljedeće subote prehodati trasu i izmoliti postaje križnog puta, noseći u hodu nakane svih vas koji ste se prijavili, ali nažalost niste mogli sudjelovati. Već razmišljamo kako u proljeće omogućiti veći broj sudionika uz poštivanje ograničenja u slučaju da se i dalje zadrži slična situacija, a do tada sve pozivamo da i ovaj križ prihvatimo sa strpljenjem i povjerenjem u Božju ruku koja nas vodi!
Odbor za Planinarski križni put Planinarske bratovštine sv. Bernarda

Tjedan dana prije, održan je također 66. Planinarski križni put u organizaciji udruge Ekosspiritusa u Samoboru, s oko 160 sudionika.

https://www.facebook.com/bratovstina.sv.bernarda/posts/3769072503129551

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja