Budi dio naše mreže

Marijini obroci Hrvatska očekuje dolazak osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa i to u povodu desete obljetnice Marijinih obroka Hrvatska. Koordinatorica projekta Ivana Pudić za Hrvatsku katoličku mrežu najavila je program proslave koja će se održati u subotu 30. studenog u dvorani Aula Magna na Hrvatskom katoličkom sveučilištu s početkom u 19 sati.

/ Andrea Tomurad

MacFarlane Barrow podijelit će, tijekom proslave deset godina Marijinih obroka u Hrvatskoj, svoja iskustva o tome kako su Marijini obroci promijenili ne samo njegov, nego i život preko milijun djece. Ovaj ponizni škot, otac sedmero djece, svoje je humanitarno djelovanje započeo prikupljajući donacije za ratom pogođenu Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Iako je to trebala biti jednokratna akcija, uz pomoć njegovih sugrađana, pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima. MacFarlane Barrow osnovao je Marijine obroke 2002. nakon posjeta jedne majke s petero djece u Malaviju.

Marijini obroci hrane više od milijun i 500 tisuća gladne djece diljem svijeta.

“Majka je umirala od AIDS-a, oca nisu imali i jako su teško živjeli. Magnus je pitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije i želje u životu. Edward je rekao da bi on volio ići u školu i da bi htio da imaju dovoljno hrane za jesti. Dakle, škola i hrana. Nakon što se Magnus vratio doma u Škotsku te su ga riječi na neki način proganjale i na temelju riječi tog šesnaestogodišnjaka došlo je do osnivanja Marijinih obroka”, objasnila je koordinatorica Pudić.

Ova humanitarna organizacija u školama diljem svijeta hrani više od milijun i 500 tisuća gladne djece. Podupiratelji iz Hrvatske u 2019. prehranili su njih više od 30 tisuća. “Mi imamo otvorenih 15 kuhinja u školama u Malaviju, Beninu, Liberiji, Ekvadoru i Zambiji. Tamo svaki dan više od 11 tisuća 800 djece prima svoje obroke”, rekla nam je Pudić.

Za nahraniti jedno dijete u tim školama tijekom cijele školske godine u prosjeku je potrebno 120 kuna, a od svake donacije Marijini obroci, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, najmanje 93% daju izravno u humanitarne aktivnosti.

U subotu na proslavi obljetnice Marijinih obroka Hrvatska organiziran je i bogat program. Osim obraćanja gosta večeri MacFarlane Barrowa prisutnima, bit će najavljen i film koji se snima o Marijinim obrocima čijoj misiji se pridružio još jedan škot, slavni glumac Gerard Butler. U glazbenom dijelu nastupat će Marija Husar Rimac, Antonella Malis i Klapa Fjabula, a učenici osnovnih škola predstavit će kuhinje za koje brinu Marijini obroci Hrvatska.

Svi koji žele prisustvovati proslavi kući će moći, uz druge promotivne materijale, odnijeti i knjigu Magnusa MacFarlane Barrowa Baraka koja je nahranila milijun djece.

Za više informacija o Marijinim obrocima možete posjetiti Mary’s Meals te potaknuti riječima ove organizacije neka svi oni koji imaju više nego što im je potrebno, podijele s onima koji nemaju ni
najosnovnije.

Pozivnica na proslavu 10 godina Marijinih obroka Hrvatska Foto: Marijini obroci Hrvatska

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja