Budi dio naše mreže

"Osam stoljetna tradicija jamči vam da ćete biti na pravom putu", poručio je fr. Slavko Slišković.

/ fe

Za vjernike, štovatelje sv. Dominika i one koji žele nešto naučiti, dominikanci su pripremili duhovni, kulturno-umjetnički i znanstveno-obrazovni program u obliku radijskih emisija i video zapisa. “Osam stoljetna tradicija jamči vam da ćete biti na pravom putu”, rekao je provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković

Fr. Slišković poželio je da u svima slavlje utjelovljenja Riječi Božje i 800. obljetnice dolaska dominikanaca na hrvatske prostore probudi iskrenu i pobožnu želju za čitanjem znakova vremena. Kao oruđe kojim bismo naš svijet mogli obasjati evanđeoskim svjetlom naveo je: složni život u zajednici, vjernost profesiji evanđeoskih savjeta, gorljivost u zajedničkom slavlju liturgije i molitvenu ustrajnost.


Hrvatska dominikanska provincija će jubilejsku proslavu 800. obljetnice rođenja za nebo svoga utemeljitelja sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore početi svečanim misnim slavljem koje će na blagdan sv. Tome Akvinskoga, u četvrtak 28. siječnja u 19 sati u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja