Budi dio naše mreže

Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i ekonomska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije", rekao je Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, na konferenciji za medije uoči još jednog Hoda za život.

/ mk

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se u Vinkovcima i Zagrebu, 18. svibnja 2024. godine, pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih!“

„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svojeg života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu. A majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga! Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu istaknula je Kristina Kolovrat, članica organizacijskog tima Hoda za život u Zagrebu.

Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno!

Istaknula je i geslo ovogodišnjeg Hoda za život: „Glas rođenih za život nerođenih!“

Foto: Hod za život, obitelj i Hrvatsku

„Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Po prvi puta ove godine za život, hodat će se u gradovima Sinju i Opuzenu. Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život slaviti život, iskazujući solidarnost sa nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem, našim djedovima i bakama, kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! I zato još jednom želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!“, naglasio je Luka Holjevac, član organizacijskog tima Hoda za život u Zagrebu.

Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti!

Foto: Hod za život, obitelj i Hrvatsku

Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je podršku svim onim majkama koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. „Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i ekonomska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki je život vrijedan! Svaki život oplemenjuje!“, naglasio je Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima.

Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i ekonomska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije.

„U Hrvatskoj se nažalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu – da rađaju djecu i da se o njima brinu. Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji. Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje. Svaki je ljudski život vrijedan i zaslužuje zaštitu! Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca! Baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj ‘pomognemo’ da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca! Zaštitimo život!“, izjavila je Katarina Herceg, članica Hoda za život u Vinkovcima.

Foto: Hod za život, obitelj i Hrvatsku

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja