Budi dio naše mreže

Posljednjeg tjedna ljetnih praznika u zagrebačkoj župi Uznesenja bl. Djevice Marije u Stenjevcu održan je Ljetni oratorij – šestodnevni vjeronaučni susret koji je okupio više od 60 sudionika te svakog dana našu zajednicu punio radošću i mirom. A gdje je oratorij tamo su i djeca. Tema oratorija bila je lik i djelo svetog Josipa. Slijedeći primjer Njegove pravednosti, pobožnosti, strpljivosti, čistoće, rada i poniznosti sudionici su narasli u svojoj malenosti te produbili težnje ka nasljedovanju ovog sveca.

/ mp/IKA

Upravo je život svetog don Ivana Bosca bio poticaj i nadahnuće animatorima jedne zagrebačke dijecezanske župe u pripremi aktivnosti koje su okupile djecu te vjerskim sadržajem i igrama rasplamsali njihovu ljubav prema Kristu.

Uz formativne trenutke, svakog dana su djeca imala priliku pokazati svoje zajedništvo i natjecateljski duh kroz mnoštvo zabavnih i poučnih igara. Svaki je susret započinjao molitvom, a zatim bi slijedile igre i radionice. Naučili su snimati film, ali i biti majstori u svojem domaćinstvu, oslobodili su kreativnost te su se upoznali s društvenim igrama iz djetinjstva baka i djedova. 

Animatore je na poseban način dirnula neizmjerna dječja radost i povjerenje. 

„Za mene oratorij znači igranje s prijateljima, zabava, molitva i druženje s animatorima“, rekao je Mihael , a na pitanje kako se osjećaju nakon oratorija Marijana je odgovorila: “Osjećam se ispunjeno, radosno i jedva čekam novi dan da dođem na oratorij.“

Animatori Marko i Petar su zaključili: “Kao animatori uvijek nastojimo biti budni i prisutni, kroz igru i razgovor doprinijeti izgradnji njihove vjere. Trudimo se dočarati djeci ono što sve nas ovdje povezuje!“ 

Ljetni oratorij u zagrebačkom Stenjevcu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja