Budi dio naše mreže

Stotinjak vjernika među kojima brojne obitelji s malom djecom sudjelovalo je u subotu, 3. ožujka na križnom putu za nerođene, koji su četvrtu godinu organizirali članova Molitvene inicijative 40 dana za život u Slavonskom Brodu.

/ im

Prva postaja bila je ispred kapele sv. Ane u brodskoj Tvrđavi gdje se molila prva i druga postaja. Potom su hodočasnici nastavili hod ulicama grada gdje su postaje bile znakovita mjesta: spomen obilježje poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, spomen obilježje poginuloj djeci u Domovinskom ratu u Hrvatskoj, franjevačka crkva Presvetog Trojstva, crkva Gospe Brze Pomoći i Crni križ. Zadnja postaja bila je kod štanda u blizini bolnice gdje molitelji inicijative svakodnevno bdiju i mole za spas nerođenih. 

Bijeli križ, pred kojim svakodnevno ovih dana mole, nosio je dr. Martin Martinović, koordinator brodske inicijative. Križni put predvodio je duhovnik inicijative vlč. Krunoslav Karas, župnik brodske Župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju. Tekstove križnog puta, koje je napisao o. Marko Glogović, čitali su vlč. Krešimir Čutura župnik brodske Župe Duha Svetoga, vlč. Domagoj Lacković, župnik brodske Župe Svete obitelji, bogoslov Stjepan Kuharić, jedanaestogodišnja Klara Martinović i nekoliko roditelja.

Želja je organizatora bila tim hodom i javno svjedočiti svoju zauzetost za život te potaknuti odgovorne da zaštite ljudski život od začeća do prirodne smrti.               

      Duhovnik Karas na kraju je zahvalio vjernici na sudjelovanju u tom, kako je rekao, činu ljubavi i  milosrđa. „Kao katolici i vjernici, kao Crkva pozvani smo razvijati i promicati kulturu života od njegova začeća pa sve do prirodne smrti, davati svjedočanstvo da cijenimo ljudski život. Kao što je Krist svojim životom posvjedočio ljubav prema čovjeku tako smo i mi kroz molitvu ovoga križnog puta na poseban način dali svjedočanstvo ljubavi, digli svoj glas, glas molitve za one koji su u našemu društvu najobespravljeniji, za one koji ne mogu dići svoj glas“, rekao je uz ostalo vlč. Krunoslav.

Svoju zahvalu sudionicima tog križnoga puta kao i onima koji svakodnevno mole kraj bolnice za spas nerođenih uputio je na kraju i koordinator brodske inicijative dr. Martinović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja