Budi dio naše mreže

Opraštanjem do dijaloga u braku i obitelji („Obratite se i vjerujte Evanđelju“), bila je tema XXXI. Obiteljskog susreta održanog u Franjevačkom samostanu Svetog Križa u Živogošću od 8. do 10. ožujka 2019.

/ mp

Vodili su ga fra Miroslav Bustruc, župnik i upravitelj samostana te dr. Danijela De Micheli Vitturi, specijalist obiteljske medicine iz Splita. Uz spomenute voditelje organizirali su ga Hrvatska zajednica bračnih susreta regije Split i Savjetovalište za obitelj pri župi Gospe od zdravlja Split uz potporu Ureda za pastoral splitsko-makarske nadbiskupije. Sudjelovale su brojne obitelji iz Dalmacije i Hercegovine, među kojima i članovi klape Dobrkovići iz župe Široki Brijeg sa svojim obiteljima. Vrijedi istaknuti kako tri mlada člana klape trenutačno imaju 11 djece.

Susret je počeo zazivom Duha Svetoga. Slijedila su razmatranja o smislu života, koja je predvodio fra Miroslav Bustruc te radionice koje je animirala dr. De Micheli Vitturi, Okrugli stol o temi Opraštenje u obitelji, a sudionici su također imali prigodu iznijeti svoja iskustva. U subotu navečer fra Miroslav je predslavio misu nakon koje je bilo klanjanje i  blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom.

Nedjeljnoj župnoj misi prethodila je pobožnost Puta križa. Pjevanje su predvodili pjevači iz Širokog Brijega uz orguljsku pratnju prof. Marije Cigić. Nakon mise muška klapa Dobrkovići, pod ravnanjem maestra Živka Ključ, održala je kratak koncert dalmatinskih korizmenih napjeva. Nastupio je i glazbenik Goran Mladin, hrvatski branitelj, otac šestero djece s dvije skladbe.

Dječja priredba

U likovnoj radionici prof. Nevenka Mistrić Gulin animirala je djecu u izradi fragmentiranih crteža, koji su prvi stupanj izražavanja emocija. A vjeroučiteljica Darija Mladin i ovaj put je s djecom pripremila priredbu s dva vrlo zanimljiva igrokaza utemeljena na svetom pismu.  

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja