Budi dio naše mreže

Pod sloganom I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR u Zagrebu će se u utorak 17. i srijedu 18. studenoga obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

/ im

U utorak, u predvečerje Dana sjećanja, s početkom u 18 sati, u Ulici grada Vukovara (9 km) uz sjeverni i južni kolnički trak bit će zapaljene tisuće lampaša. Kod spomenika predsjedniku Franji Tuđmanu lampašima će biti ispisano ime grada Vukovara, te formiran križ s velikom svijećom (2 m) u sredini, koja će biti zapaljena Vukovarskim svjetlom mira donesenim iz Vukovara. Minutom šutnje i molitvom odat će se počast svima stradalima u obrani Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske.

U srijedu, na sam Dan sjećanja, na poticaj Zagrebačke nadbiskupije, u župnoj crkvi Svete Mati Slobode u 19 sati slavit će se misa za sve hrvatske branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske.

HBK poziva na paljenje svijeća i zvonjavu zvona u 18 sati u srijedu

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić uputio je u nedjelju 15. studenog prigodno pismo u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Prenosimo njegov poziv:

“Kao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije pozivam vas i potičem da u okolnostima aktualne pandemije poštujemo epidemiološke preporuke HZJZ-a te da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2020. godine, u svojim domovima diljem naših gradova i sela zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata.

Posebice vas pozivam, kad već zbog aktualne pandemije ne možemo sudjelovati na uobičajenim slavljima u Vukovaru i Škabrnji, da se duhovno i u molitvi povežemo te u svojim župnim zajednicama po mogućnosti sudjelujemo u euharistijskom slavlju i molimo za velike nakane Crkve. A u skladu s odlukom hrvatskih biskupa od prije 2 godine da uvečer istoga dana (oko 18 sati) znakom zvona s naših crkava odamo počast poginulima, zahvalimo za dar slobode i molimo za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja