Budi dio naše mreže

Znate li gdje se na "Adventu u Zagrebu" može kušati samostanski grah ili sarma te kuhano misno vino? Odgovor je – u kućici na Zrinjevcu kod Paviljona s natpisom "Kod fratara".

/ Hrvoje Josip Bišćan

Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha, koji Pučku kuhinju vode već 28 godina, ove godine prvi put sudjeluju na “Adventu u Zagrebu”.

Od organizatora su dobili kućicu na korištenje, zato što, osim konzumerizma, Grad Zagreb želi ponuditi smislenije slavljenje otajstva Božića – maloga Boga. Kućicom “Kod fratara” žele hranu, koju fratri redovito pripremaju korisnicima u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu, sada ponuditi i turistima, ali i domaćima koji dođu na “Advent u Zagrebu”.

Fratri se nadaju kako će ovom akcijom senzibilizirati širu javnost za potrebe onih koji si ne mogu osigurati niti osnovno za život.

To je veliki organizacijski projekt, ali Bog pronađe svoj način i ljude koji su spremni pomoći, izaći u susret, izaći iz nekih svojih okvira i staviti se u službu drugoga, u službu čovjeka koji je u potrebi.”

U kućici “Kod fratara” na Zrinjevcu na usluzi subiti trojica mladića iz župe na Svetom Duhu, koji i inače sudjeluju u njenim projektima, ali i drugi volonteri koji će povremeno pomagati:

Imamo veliku bazu ljudi koji su uključeni, fratri nikad nisu sami, što god radimo, radimo za drugoga, ali radimo i s drugima”, zaključuje voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu fra Vladimir Vidović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja