Budi dio naše mreže

Osmo dijete u samoborskoj obitelji Matijaščić danas je kršteno u župnoj crkvi svete Anastazije mučenice u Samoboru. Malog Stjepana krstio je delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih i sportaša Zagrebačke nadbiskupije i nekadašnji samoborski župni vikar.

/ im

Vlč. Kristijan Tšek iskazao je radost zbog rođenja osmog djeteta u obitelji Matijaščić. “Radujemo se zajedno novom članu obitelji Matijaščić, ali i našem novom bratu u vjeri”, rekao je na početku predslavitelj euharistije, vlč. Tušek, pozdravljajući cijelu obitelj, majku Mariju, oca Božidara, krsne kumove Ivanu i Tomu, Stjepanovu braću Nikolu i Josipa, sestre Antoniju, Anu Mariju, Anastaziju, Anđelu i Anetu, suslavitelja bogoslužja, dekana i župnika samoborskog, preč. Ivicu Cika i sve okupljene vjernike.

U homiliji je predslavitelj vjernike pozvao da i oni slijede upute koje je Isus Krist dao svojim učenicima. Istaknuo je dvije ključne stvari vezane uz današnje Evanđelje, da čuvamo zapovijedi Riječi Božje kako bi Otajstvo Kristova Uskrsnuća bilo vidljivo u našem životu i radu te da, kada ne znamo što i kako, zazovemo Duha svetoga, kao našeg branitelja i tješitelja, koji će nas osposobiti da živimo u nadi vječnoga života.

Mladi članovi obitelji Matijaščić, oni nešto malo stariji među njima, na ovom su misnom slavlju bili i ministranti i čitači.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja