Budi dio naše mreže

Prema Ukrajini je u petak, 10. lipnja, krenula 19. u nizu pošiljaka koje je tijekom protekla tri mjeseca ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine uputio Hrvatski Caritas. Najnovija se pošiljka u potpunosti sastoji od prehrambenih i higijenskih proizvoda koje je na području Zagrebačke nadbiskupije darovima građana i poslovnih subjekata u svojoj akciji za „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ prikupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

/ mp

Trideset i dvije palete pomoći vrijedne više od 425.000 kuna tijekom vikenda stići će u Mukačevo, a odande će ih Caritas Transcarpathia sv. Martin, koji djeluje u sklopu nacionalnoga ukrajinskog Caritasa Spes, u skladu s potrebama svojih korisnika, logističkim mogućnostima i sigurnosnim uvjetima, usmjeriti u druge krajeve zemlje. Mahom se tu radi o prognanicima iz okupiranih područja na jugu i istoku Ukrajine koji su smješteni u ustanovama i prihvatnim centrima Caritasa Spes kao i kolektivnim smještajima organiziranima na župnoj razini.

Današnjom pošiljkom ukupna vrijednost materijalne pomoći koju je Hrvatski Caritas uputio u Ukrajinu dosegnula je 6,5 milijuna kuna, a transportirana je na 604 palete ukupne težine 242,6 t. Dostizanje ovolike ukupne količine prehrambenih i higijenskih proizvoda te sanitetskog materijala, invalidskih pomagala i priručne smještajne opreme koje je Hrvatski Caritas u dosadašnjih 19 tegljača s humanitarnom pomoći otpremio u Ukrajinu omogućili su: materijalni darovi koje su putem župnih caritasa prikupljani u nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske, donacije u proizvodima hrvatskih tvrtki kao i novčani darovi hrvatskih građana, poslovnih subjekata, ustanova i udruga te pozivi na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa. 

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim materijalnim darovima putem Caritasove mreže ili novčanim darovima putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa (www.caritas.hr ) ali i pozivima na donacijski telefon 0609010 (6,25 HRK, PDV uključen) omogućili učinkovitu pomoć ratnim stradalnicima u Ukrajini. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja