Budi dio naše mreže

Kada je 1996. godine krenuo sakupljati dresove nogometnih klubova i poznatih igrača, do prosinca ove godine nije ni slutio da će iste dati na aukciju kako bi pomogao potresom razrušenoj Banovini. Poznati riječki i opatijski fotograf Nikola Kurti svakoga dana točno u podne na svom facebook profilu na aukciju daje dresove, lopte, fotografije, vrijedne kolekcionarske sportske predmete, a novac se uplaćuje na račun Caritasa Sisačke biskupije. U kratko vrijeme uplaćeno je više desetaka tisuća kuna, a u akciju su se uključila i poznata sportska imena. Donosimo vam što je i sam Nikola Kurti rekao za HKR.

/ im

Nikola Kurti, poznati riječki i opatijski fotograf odlučio je novcem od prodaje dresova pomoći potresom pogođenim područjima. Njegova akcija je prepoznata diljem Hrvatske, ali i šire.

“Kada sam vidio što se dogodilo odlučio sam novčano pomoći tim ljudima. “Stavio sam jednu fotografiju na Facebook koja je postigla u kratkom roku veliku cijenu. Kada sam vidio što se događa odlučio sam da ću sve dresove koje sam skupio staviti na akciju da im pomognem unesrećenim ljudima barem malo”, rekao je.

Nikola još vjeruje u institucije pa je odlučio sav prikupljeni novac upalatiti na račun Caritasa Sisačke biskupije. Naglasio je da u njih ima povjerenja te da vjeruje kako će oni bolje znati iskoristiti novac od njega. “Kupnjom kućica modularnih dokazalo se na kraju da sam dobro odlučio”, naglasio je.

“Prva fotografija koju sam dao na aukciju bila je fotografija nogometnog kluba Rijeke. Svi su igrači bili potpisani na toj fotografiji. Uopće mi nije bilo žao dati tu fotografiju jer sam znao da time radim nešto dobro. Međutim, dres Ivora Ivanjca iz Opatije za mene ima sentimentalnu vrijednost pa sam zamolio svoje prijatelje na Facebooku da na moj rođendan uplate 50 kn za taj dres, a ja ću novac uplatiti na račun Caritasa Sisačke biskupije. Zaista mogu posvjedočiti da se skupilo jako puno novca”, rekao je Nikola Kurti.

Kolekcija koju ima je raznolika. Nikola nije mogao zamisliti da će se akcija ovako proširiti pa dresovi iz dana u dan stižu s raznih strana i raznih klubova. “Gospodin Boris Konjuh iz ženske rukomente reprezentacije donio je dres naših cura koje su osvojile brončanu medalju i taj dres je brzo prodan. Uskoro će biti dres Renata Sulića na aukciji. Također, bit će potpisani dres i Luke Modrića. Imam dres Aljoše Asanovića kao i potpisani dres uz poruku Ćire Blaževića koji se uključio u ovu akciju. Uključit će se igrači i Milana i Intera kao i svi mali klubovi. Siguran sam da će ova akcija trajati do ožujka”, istaknuo je.

“Na mojoj facebook stranici Nikola Kurti objavim u 12 sati aukciju koja traje dva dana, a nakon toga najviša cijena pobijeđuje. Onaj tko pobijedi uplati novac na račun Caritasa Sisačke biskupije i s kopijom uplatnice dođe kod mene i ja mu dam dres. Toga će biti jako puno i pozivam sve da prate moju Facebook stranicu i uključe se u akciju. Ti dresovi jesu moje uspomene, ali još su ljepše one uspomene u mojoj glavi. Svakim prodanom dresom ja sam sve više sretniji”, rekao je Nikola Kurti.

“Poručujem građanima Siska, Petrinje, Gline i okolice da nisu sami te da smo mi uz njih. Pomoći ćemo vam da svi skupa iziđemo iz ove situacije. Čestitam svim Hrvatima koji su otišli onamo pomoći”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja