Budi dio naše mreže

Na blagdan sv. Josipa u povodu 20 godina biskupske službe mons. dr. Ivana Devčića poznati riječki i opatijski fotograf Nikola Kurti darovao je nadbiskupu Devčiću dres HNK Rijeke. Kako je izvijestila HKR-ova suradnica Helena Anušić, u petak, 19. ožujka, mons. Devčić dijelio je zahvalnice volonterima i dobrotvorima Caritasa, a pritom je i sam dobio poklon.

/ mp

Kako je objasnila na svom Facebook profilu, Nikola Kurti i ona “uletili” su u pomaganje na Banovini.

“Čim je prvi puta zatreslo tlo u Banovini i zahvalnica koja mi je uručena, nije moja – ona je zahvalnica svima onima s kojima sam teglila stvari, trpala u kombije, aute, iskrcavala, upućivala apele, s kojima sam tugovala zbog viđenih prizora i ‘zavezanih ruku’, ali i radovala se svakom lijepom trenutku. To je zahvalnica svima vama, a posebno, a on zna zašto – možda nije ni svjestan koliko je učinio dragi Nikola. On je danas našeg nadbiskupa Devčića iznenadio, a i svima nama izmamio osmijeh na lice. Uručio mu je dres HNK Rijeke s njegovim prezimenom i brojem 20 – u povodu 20 godina biskupske službe mons. dr. Devčića”, istaknula je na Facebook profilu.

Radosno i dostojanstveno, te dvije riječi mi padaju na pamet ako se osvrnem na današnju proslavu sv. Josipa i Zahvalnice…

Objavljuje Helena AnušićPetak, 19. ožujka 2021.

 

Podsjetimo, Nikola Kurti prodaje nogometne dresove na Facebooku kako bi tim novcem pomogao potresom pogođenim područjima. Njegova akcija je prepoznata diljem Hrvatske, ali i šire.

Kurti je 1996. godine krenuo sakupljati dresove nogometnih klubova i poznatih igrača te do prosinca prošle godine nije ni slutio da će iste dati na aukciju kako bi pomogao potresom razrušenoj Banovini. Svakoga dana točno u podne na svom Facebook profilu dosad na aukciju daje dresove, lopte, fotografije, vrijedne kolekcionarske sportske predmete, a novac se uplaćuje na račun Caritasa Sisačke biskupije. U kratko vrijeme uplaćeno je više desetaka tisuća kuna, a u akciju su se uključila i poznata sportska imena.

“Kupnjom kućica modularnih dokazalo se na kraju da sam dobro odlučio”, naglasio je u razgovoru za HKM.

S danom 19. ožujka Kurti je objavio posljednju aukciju nogometnih dresova koja završava u nedjelju, 22. ožujka u podne.


Dragi moji prijatelji, nažalost pri kraju smo naše akcije za Petrinju i ja u svojoj kolekciji nemam niti jedan Dinamov…

Objavljuje Nikola KurtiPetak, 19. ožujka 2021.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja