Budi dio naše mreže

Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić planira u subotu 18. svibnja trčati ultramaraton dužine 70 km, od zagrebačkog Svetog Duha do samostana sv. Antuna Padovanskog u Sisku u humanitarne svrhe za djecu i siromašne, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak 13. svibnja ispred Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.

/ im/IKA

Cilj je prikupiti 150.000,00 eura koje će podijeliti udruzi KAS Sisak, udruzi Kolibrići Zagreb te Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu.

Na konferenciji je govorio Marko Cindrić, predstavljajući ideju i sam plan trčanja humanitarnog ultramaratona, potom Dragan Janković – predsjednik AK Sljeme i trener hrvatske muške i ženske ultramaraton reprezentacije, te predstavnici udruga za koje su namijenjena sredstva.

„Da bi netko postao maratonac potrebne su najmanje dvije godine, a ovo je udaljenost maratona i pol uz pripreme od godinu dana. Velik zalogaj, na granici nemogućeg, ali ako uspijem pomoći ću stotinama ljudi. Od kad sam krenuo u ovaj pothvat osjećam se ni više ni manje nego kao zmaj. Sretan sam čovjek“, rekao je Cindrić najavljujući ultramaraton.

Prikupljeni novac bit će namijenjen Udruzi KAS Sisak (www.kas-sisak.hr) za sanaciju upravne zgrade, štale, pristupnih staza jahalištu, prostorija za volontere, sanitarni čvor, za uređenje kanala za lonžiranje, za uređenje manježa, električne pastire. Ova oštećenja nastala su zbog pucanja nasipa 2023. godine.

Novac će biti upućen i Udruzi Kolibrići (kolibrici.hr) za Molly odijelo, pomagala za kupanje i tuširanje, rezervne aspiratore, sklopivo podvozje za kadu, TOMATIS terapiju, terapiju elektrostimulacije jezika, terapijski tricikl, Brillo hodalicu.

Prikupljena sredstva bit će uplaćena i Pučkoj kuhinji (www.ofmconv.hr/pucka-kuhinja-na-svetom-duhu) za rashladni sustav od kojeg svakodnevno ovisi 400 ljudi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja