Budi dio naše mreže

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! A Pod geslom „Ne zaustavljaj otkucaje mog srca! Samo daj mi ljubav…“ po treći je puta u Slavonskom Brodu održan je miroljubivi hod - Hod za život. Na hodu je prvi puta sudjelovao i nadbiskup Đuro Hranić.

/ im

Više stotina sudionika krenulo je ispred sportske dvorane Vijuš s transparentima znakovitih natpisa te uz pjesme došli na Trg Ivane Brlić Mažuranić gdje je održan prigodna program na kojem su posebno dirljiva bila svjedočenja majke Marije Glavaš koja je prije 18 godina usvojila jedno dijete te svjedočenje majke Svjetlane Živković koja  je prošla pakao nakon pobačaja.

Na hodu je prvi puta sudjelovao i nadbiskup Đuro Hranić. Nadbiskup je posebno istaknuo: “Ovo je hod kojim mi ističemo radost života, zahvalnost dragom Bogu za dar života. Želimo veličati ljepotu ljudskog očinstva i majčinstva, roditeljstva. Želimo pokazati kako je lijepo biti čovjek. Radost što je i sam Bog poželio postati čovjekom, uzeo ljudsko lice i postao čovjekom. Želimo podržavati radosno i bezbrižno djetinjstvo i uopće ljudski život u svim etapama njegova života od začeća do prirodne smrti. I to je naša temeljna nakana”.

Želimo veličati ljepotu ljudskog očinstva i majčinstva, roditeljstva.

Bog one koji se uzdaju u njega nikada ne ostavlja

“Zato su nam srca ispunjena zahvalnošću i radošću. Želimo biti podrška onima koji trpe kako bi mogli prihvatiti dar života, onima koji trpe u starosti, u bolesti, u životnim poteškoćama. Želimo im biti podrška i želimo im poručiti da je vrijedan naš ljudski život, da se isplati biti u službi života i da se ne boje životnih poteškoća. I da Bog one koji se uzdaju u njega nikada ne ostavlja”, zaključio je.

U hodu je sudjelovala i Željka Markić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja