Budi dio naše mreže

U crkvi Sv. Jakova, apostola u Rakitovici, filijali Župe Donji Miholjac, u subotu 5. lipnja nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić krstio je šestomjesečnog Šimuna Totha, sedmo dijete Andrije i Ljubice. Krštenje je održano tijekom večernjeg misnog slavlja uz suslavitelje preč. Josipa Antolovića, domaćeg župnika, vlč. Domagoja Vidakovića, župnog vikara te vlč. Domagoja Lackovića, tajnika Nadbiskupskog ordinarijata.

/ mp/IKA

Nadbiskup Hranić krstio sedmo dijete obitelji Toth

Nadbiskup Hranić krstio sedmo dijete obitelji Toth

U svojoj homiliji, tumačeći Riječ Božju 10. nedjelje kroz godinu, nadbiskup je govorio o grijehu današnjeg trenutka, a zatim se obratio roditeljima krštenika: „U kontekstu današnjeg slavlja krštenja malog Šimuna, sedmog djeteta u obitelji Andrije i Ljubice Toth, zasigurno se rađa pitanje: Što je najvrijednije što jedan čovjek može ostaviti iza sebe kad odlazi s ovog svijeta? Jesu li to velika i lijepa kuća, skupocjen namještaj, imanje, iznos na štednoj knjižici, vikendica, automobil, jahta – što od toga? Ili su to djeca i unučad!? Ima li išta vrjednije od čovjeka? Živi je čovjek slava Božja! I još kad je on čestito odgojen, pošten, plemenit i dobar – onda je to blagoslov Božji.“ 

Misno slavlje pjesmom je animirao rakitovački crkveni dječji zbor „Marijine zvjezdice“, predvođen voditeljicom Ivanom Miličić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja