Budi dio naše mreže

Riječki nadbiskup Ivan Devčić krstio je osmo i deveto dijete Maria i Mirele Puljek, blizance Simona i Jakova Puljek, u nedjelju 14. veljače u župi Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi. Uz nadbiskupa, na misi su suslavili župnik vlč. Dražen Volka, vlč. Goran Žan Lebović Casalonga, vlč. Mateo Šutić i đakon Luka Klarica.

/ mp/IKA

Nadbiskup je u prigodnoj propovijedi vezanoj za nedjeljno evanđelje o ozdravljenju gubavca istaknuo kako je guba ono što nas iznutra odjeljuje od Boga i drugog čovjeka, naša duhovna smetnja, naša mana i trebamo moliti Isusa da nam ukloni tu ‘gubu’. U našim svakidašnjim odnosima trebamo se zapitati koja je to moja osobna guba. Gubavac iz evanđelja nije mogao šutjeti o čudu koje mu je Isus učinio. Tako bismo i mi, ponukani Isusovom ljubavlju i dobrotom, trebali razglašavati Njegova silna djela, rekao je mons. Devčić.

Na kraju je istaknuo da onaj koji se istinski susreo s Isusom ne može ostati šutjeti, ne može svoju radost zadržati samo za sebe. Tako i vi, poručio je nadbiskup roditeljima krštenika, i svojoj djeci razglasujte silna djela Bozja.

Mons. Devčić je obitelji i kumovima čestitao na ovom, za obitelj Puljek, važnom događaju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja