Budi dio naše mreže

Prigodom proslave 25. obljetnice Hrvatskog Caritasa koja je svečano obilježena u subotu 24. studenog u Velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske "Zvonimir" u Zagrebu, na zagrebačkim fontanama osvanuo je logo Hrvatskog Caritasa.

/ mp

Na svečanosti su se okupljenima obratili ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina i predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor “Izvor”, Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice i Kvartet Rucner.

Predsjednik HC-a biskup Mrzljak podsjetio je na karitativno djelovanje Crkve istaknuvši kako se “naš hrvatski narod skoro 14 stoljeća napaja na bogatom izvoru kršćanske katoličke baštine. To se posebno pokazuje kada nas snađu nevolje i teškoće koje nas nisu štedjele tijekom daljnje i bliže prošlosti”.

U prigodnom govoru ravnatelj HC-a Svalina istaknuo je kako će u narednom desetljeću Caritasova strategija razvoja i praćenja starih i novih oblika siromaštva, uz zagovaranje onih društvenih promjena koje svim članovima našeg društva mogu pomoći u osnaživanju u izlasku iz siromaštva, te povećanju blagostanja, onog materijalnog i onog duhovnog, činiti jedno od uporišnih područja u kojem će se razvijati djelovanje Hrvatskog i mreže nad/biskupijskih Caritasa.

U glazbenom dijelu programu obilježavanja 25. godišnjice Hrvatskog Caritasa sudjelovali su Zbor “Izvor”, Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice i Kvartet Rucner, a nad/biskupijskim Caritasima dodijeljene su posebne zahvalnice.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja