Budi dio naše mreže

Sisačku biskupiju, stradalu u nedavnim potresima, na spomendan sv. Franje i Jacinte iz Fatime pohodili su članovi Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD). Izaslanstvo je primio sisački biskup mons. dr. Vlado Košić, te dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku i dr. Tonka Jozić Novinc, pročelnica Odjela za infektivne bolesti, inače također članovi HKLD-a. Izaslanstvo je predvodio predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. Rok Čivljak uz prof. dr. sc. Danicu Galešić-Ljubanović, predsjednicu Podružnice HKLD-a ”Branimir Richter” Zagreb i duhovnika Podružnice doc. dr. fra Draženka Tomića.

/ im/IKA

Biskup Košić upoznao je članove HKLD-a sa stradanjima u Sisačkoj biskupiji kao i planovima i aktivnostima koje se poduzimaju za obnovu oštećenih i porušenih crkava i civilnih objekata te aktivnostima Caritasa Sisačke biskupije i drugih institucija koje pomažu obnovu stradale biskupije. Dr. Dujmenović i dr. Jozić Novinc upoznali su goste s organizacijom rada bolničke službe za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 kao i poteškoćama u pružanju zdravstvene skrbi proteklih mjeseci zbog značajnih oštećenja sisačke bolnice uslijed potresa koji se još uvijek ponavljaju na ovom ugroženom području. Nadu u skoru obnovu bude brojne donacije i pomoć koje stižu sisačkoj županiji i biskupiji ne samo iz svih krajeva Hrvatske već i iz inozemstva.

Članovi HKLD-a pohodili Sisačku biskupiju

Odmah nakon vijesti o potresu i Upravni odbor HKLD-a pokrenuo je humanitarnu akciju tijekom koje su članovi HKLD-a donirali materijalna dobra i novčana sredstva koja su ovom prilikom uručena domaćinima. Materijalna dobra predana su Caritasu Sisačke biskupije, a doc. Čivljak ispred HKLD-a predao je biskupu Košiću donaciju od 20.000 kn za pomoć Sisačkoj biskupiji, a ravnatelju dr. Dujmenoviću donaciju od 20.000 kn za obnovu sisačke bolnice. U izaslanstvu HKLD-a bili su još i dr. sc. Petar Bilić, dopredsjednik HKLD-a, prim. dr. Ivan Barišić, predsjednik Nadzornog odbora i dopredsjednik zagrebačke podružnice HKLD-a, mag. pharm. Andrea Koščec, tajnica zagrebačke podružnice i izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, pročelnica Odjela za sestrinstvo Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Gosti su iznijeli biskupu Košiću kratki pregled povijesti i aktivnosti HKLD-a te pozvali sisačke članove i biskupa Košića da razmotre osnivanje podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva i u Sisku.

Članovi HKLD-a pohodili Sisačku biskupiju

Čestitavši izaslanstvu HKLD-a 30. obljetnicu utemeljenja Društva koju su obilježili protekli tjedan, biskup Vlado Košić spremno je prihvatio inicijativu za osnivanjem sisačke podružnice HKLD-a, a nazočni članovi HKLD-a iz Siska obećali osnovati Inicijativni odbor koji bi u lipnju o proslavi sv. Kvirina, zaštitnika grada Siska i Sisačke biskupije, organizirao osnivačku Skupštinu podružnice HKLD-a u Sisku.

Članovi HKLD-a pohodili Sisačku biskupiju

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja