Budi dio naše mreže

U izdanju Salesiane, objavljena je nova knjiga salezijanca don Damira Stojića „My propovijedi C“.

/ bg

Don Damir Stojić na sebi svojstven, životan i gorljiv način, u novoj knjizi približava dubinu Božje riječi odraslima i mladima.

My propovijedi C donosi životne primjere kojima don Damir čitatelje želi više približiti Bogu. Tako Božju riječ čini bliskom i shvatljivom svima sa željom pripreme za dostojno slavljenje mise – svake nedjelje.

Don Damir nije napisao My propovijedi, nego su u njima sabrane izgovorene homilije. Knjigu su oblikovali njegovi suradnici koji su slušali, snimali, bilježili i uredili njegove propovijedi.

Don Damir Stojić je, prilikom jednog gostovanja u emisiji Aktualno HKR-a, rekao da je mislio staviti neki klasični naziv primjerice citat iz Markova evanđelja. “Don Mihovil Kurkut je dao ovu ideju i sve mi se više sviđa. Mislim da ovaj izraz ‘My propovijedi‘ prenosi ono što jest. Ja jako volim hrvatski jezik i sjećam se kada sam došao u Hrvatsku htio sam biti čistunac u jeziku pa sam nosao blokić sa sobom i grčevito pisao riječi koje ne poznajem i do kasno u noć učio te riječi. Bio sam alergičan na miješanje engleskog i hrvatskog jezika. A ja sam taj koji to koristi prirodno, a kada netko ubacuje nasilno onda me to živcira. Ljubim naš hrvatski jezik, ali imam tu svoju baštinu engleskog jezika koja je dio mene pa često ispliva”, istaknuo je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja