Budi dio naše mreže

Neokatekumenski put u Hrvatskoj otvorio je u petak službenu web stranicu na kojoj zainteresirani mogu upoznati povijest, narav i poslanje ove karizme Katoličke crkve. Neokatekumenski put prisutan je u Hrvatskoj već četrdeset godina, djeluje u 10 nad/biskupija, gdje u 74 župe postoje 183 zajednice. U Bosni i Hercegovini prisutan je u dvije nad/biskupije, gdje u četiri župe postoji 12 zajednica.

/ mp

Novu mrežnu stranicu Neokatekumenskog puta u Hrvatskoj možete posjetiti ovdje: www.neokatekumenskiput.hr.

Kako si izvijestili iz Neokatekumenskog puta, primarna metoda nove evangelizacije izravno je naviještanje Kerygme – Radosne vijesti o Božjoj ljubavi prema svakom čovjeku, a po uzoru na riječi Sv. Pavla da vjera dolazi slušanjem propovijedanja Blagovijesti – Evanđelja (usp. Rim 10, 14-17) te se stoga dugo nije uviđala potreba objavljivanja relevantnih informacija o karizmi Neokatekumenskog na posebnoj web stranici na hrvatskom jeziku.

No, kako se u zadnje vrijeme češće uočilo u praksi da osobe oduševljeno slušaju uvodne kateheze za mlade i odrasle koje se održavaju u župama, ali (dez)informirajući se na internetu, naiđu na web stranice koje obiluju neistinama i zabludama o Neokatekumenskom putu u Katoličkoj Crkvi, dogodi se da isti odustaju od kršćanske inicijacije i formacije.

Iz tog razloga je nacionalna ekipa odgovorna za Neokatekumenski put u Hrvatskoj, vlč. Giacomo Raineri, Lucia Toso i Tomasz Marinowski, uz suglasnost inicijatora Neokatekumenskog puta Francisca (Kika) Argüella, potaknula inicijativu da se izradi jedina službena stranica Neokatekumenskog puta na hrvatskom jeziku – www.neokatekumenskiput.hr.

Želja im je da zainteresirane osobe pretraživanjem interneta imaju mogućnost pronaći istinite i vjerodostojne informacije o Neokatekumenskom putu u govorima papa, Statutu Neokatekumenskog puta (definitivno odobrenom od Svete Stolice 2008. godine), povijesti kao i svim važnijim događajima i institucijama povezanima s karizmom Neokatekumenskog puta koju je Sveta Stolica priznala kao „itinerarij katoličke formacije valjane za društvo i za današnja vremena“ (Sv. Ivan Pavao II., papa).

U svijetu postoji 120 biskupijskih misijskih sjemeništa Redemptoris Mater (za hrvatsko govorno područje dva: u Puli i u Sarajevu); zajednice djeluju u više od 900 nad/biskupija na svih pet kontinenata, i to u 134 nacije; postoji 21.300 zajednica u 6.270 župa; 1.668 obitelji je u poslanju od kojih je 216 djeluje u dijelovima svijeta koji nisu primili Evanđelje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja