Budi dio naše mreže

Trodnevna volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" i ove je godine okupila brojne srednjoškolce, studente i mlade koji zajedničkim snagama žele pomoći društvu, a posebno onima kojima je to najpotrebnije. Različite su volonterske akcije u petak, 15. listopada, počele i u Zagrebu.

/ Lea Markovinović

Pater Tomislav Špiranec, predsjednik SKAC-a i jedan od organizatora projekta na misi otvorenja projekta 14. listopada u Zagrebu pojasnio je da nije bitno ljudima samo činiti usluge već donijeti im sebe kroz te usluge i tako im pokazati Božju ljubav. “Ja sam došao upravo zato”, rekao je Domagoj, jedan od dugogodišnjih volontera.

Nadajući se dobrim životnim iskustvima ovoj su se akciji po prvi put pridružile Lea i Korina.

“Otkako je počela korona shvatila sam koliko život može izgledati crno. Želim si život učiniti lijepim i želim drugima na neki način pomoći da bude ljepši. Ako ću to učinit ovako, baš mi je drago”, pojasnila je Korina.

Domagoj, Lea i Korina

Zajedno s Domagojem, Lea i Korina dio su volonterskog tima koji se danas družio s pacijentima Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, a uređivali su i kućice za ptice te okoliš oko Poliklinike.

Prve su akcije započele i na drugim mjestima u Zagrebu i njegovoj okolici. U Sesvetskom Kraljevcu volonteri su pomogli urediti Caritasovo prihvatilište za beskućnike.

Mario

Mladi kroz projekt pomažu drugima i razvijaju vlastite talente, ali imaju priliku i za upoznavanje i druženje s drugima. Iako je ove godine to bilo u nešto kontroliranijim uvjetima kako bi se poštovale epidemiološke mjere, projekt je stvorio brojna prijateljstva.

Marija iz Sesveta upravo su drugi motivirali da sudjeluje. “Vidio sam da čine nešto lijepo, da žele nečim pomoći drugima i rekao sam: ‘idem se i ja uključiti u to!'”

Istaknuo je da mu je ovo lijepo iskustvo pa od 2017. rado sudjeluje u “72 sata bez kompromisa”. Pozvao je sve da se sljedeće godine priključe.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja