Budi dio naše mreže

“Vidim da se svaki korak izrade čokolade podudara s duhovnim rastom. Za svaki korak u proizvodnji treba se pripremiti, dobro se upoznati s onim čime raspolažeš. Imati otvoren odnos s onim s kojim surađuješ, kao primjerice i s Bogom. Dnevna molitva i predanje su izuzetno važni budući da nije nimalo lako ući u novi posao. To je konstantni rast”, naglasio je naš sugovornik Fran Reizl.

/ Marija Pandžić

Obiteljska tvrtka “Vrsna” iz Sesveta, koja se bavila distribucijom robe široke potrošnje 16 godina, pokrenula je svoj novi brand “Vrsna čokolada” koju vodi mladi poduzetnik Fran Reizl. Proučavajući tržište Reizl je došao do zaključka kako na hrvatskom tržištu ima prostora za vrhunsku čokoladu po uzoru na one pripremljene u Belgiji i Švicarskoj. Doradio je ideju te je u tvrtci “Vrsna čokolada” ona obogaćena sa sastojcima kao što su lješljaci, med, lavanda i pistacio.

“Naši partneri postoje više od 100 godina te proizvode 30 posto svjetske čokolade. To je uistinu velika tvrtka koja radi najbolju čokoladu na svijetu”, istaknuo je naš sugovornik.

U stjecanju strojeva potrebnih za proizvodnju čokolade pomogli su europski fondovi.

Iako je Fran Reizl završio grafički dizajn, upustio se u avanturu pravljenja i distribuiranja čokolade na poticaj svojih roditelja.

“Oduvijek sam bio kreativac i nakon nekoliko poslova u grafičkom svijetu, zajedno s roditeljima odlučio sam krenuti u posao s čokoladom. Naime, ovo je jako kreativan posao. Radi se o puno boja i okusa te njihovom miješanju. Spojio sam svoje stručno znanje s nečim novim što tek moram naučiti”, naglasio je Fran Reizl.

Prema Reizlovim riječima, cilj “Vrsne čokolade” je povezati se s Hrvatima izvan domovine te da se njihove čokolade prodaju u delikatesnim dućanima u inozemstvu.

“Trenutno radimo s našim partnerom koji posjeduje delikatesni dućan u Beču i ondje se uz našu čokoladu prodaju razni hrvatski proizvodi poput pršuta, sira i vina. Dugoročni plan je naše proizvode ponuditi u Americi i Australiji jer vjerujemo kako naš proizvod zaslužuje svjetsku pažnju”, naglasio je.

“Vrsna čokolada”

Prigodne čokolade

Kako je objasnio Fran Reizl, nazivu “Vrsna” dosjetili su se njegovi roditelji jer je otac obitelji tako nazivao svoju ženu, a riječ “vrsna” pojavljuje se u Bibliji.

“Shvatili smo da je ‘vrsna’ odličan naziv za naše proizvode, a tako i za našu izvrsnu čokoladu”, poručio je Reizl.

Fran Reizl nam je otkrio kako je u svom životu doznao kako je to biti bez i s Bogom.

“Vidim da se svaki korak izrade čokolade podudara s duhovnim rastom. Za svaki korak u proizvodnji treba se pripremiti, dobro se upoznati s onime čime raspolažeš. Imati otvoren odnos s onim s kojim surađuješ, kao primjerice i s Bogom. Dnevna molitva i predanje su izuzetno važni budući da nije nimalo lako ući u novi posao. To je konstantni rast”, naglasio je naš sugovornik.

Reizl nam je otkrio kako je “Vrsna čokolada” spremna za dva tjedna lansirati novi tip čokolade na hrvatsko tržište, a koja se naziva Ruby čokolada.

“Tijekom posljednje dvije godine stručnjaci za kakao su uočili kako čokolada tijekom pripreme može sačuvati svoju originalnu crvenu boju. Tako je osmišljena četvrta vrsta čokolade, uz mliječnu, tamnu i bijelu. To je prva takva inovacija nakon punih 80 godina”, poručio je Fran Reizl za HKM.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja