Budi dio naše mreže

Cijeli posljednji tjedan u srpnju posvećen je Oliveru Dragojeviću, a manifestacija kojom se obilježava druga obljetnica njegove smrti nosi naziv „Trag u beskraju“, baš poput traga koji je Oliver ostavio. Osim velikog večernjeg koncerta u Veloj Luci ispred crkve Sv. Josipa, 29. srpnja polagat će se vijenac te održati misa.

/ at

Posljednji dani mjeseca srpnja u Hrvatskoj imaju posebno značenje. Prolazi druga godina od kako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni čovjek i glazbenik, a sjećanje na njega je i dalje neizbrisivo. I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje nam je svima ostavio, priopćili su iz Turističke zajednice Vele Luke.

“Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu kako bi i on sam htio. Bez obzira što mi familija nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče”, poručili su iz obitelji Dragojević

Manifestacija kojom se obilježava druga obljetnica smrti velikog glazbenika nosi naziv “Trag u beskraju”, baš poput traga koji je Oliver ostavio. Manifestacija je otvorena u ponedjeljak 27. srpnja izložbom “Oliver u Luci / Luka u Oliveru”, a vrhunac iste planiran je današnjim koncertom “Trag u beskraju” na kojem će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, te pod vodstvom producenta Ante Gele.

“Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u ‘Magadaleni’ ili ‘Galebu'”, izjavio je Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik. Osim velikog večernjeg koncerta ispred crkve Sv. Josipa, polagat će se vijenac te održati misa i recital u crkvi, ali i promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru.

Na koncertu “Evo mene među moje” koji je planiran u četvrtak 30. srpnja mlade snage hrvatske glazbene scene pjevat će pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evrgreene hrvatske glazbe. Nastupit će Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško.

Osim ove manifestacije Turistička zajednica Vele Luke na jesen kreće s velikim projektom adaptacije Centra za kulturu, u kojem će smjestiti Memorijalnu zbirku “Oliver Dragojević” kako bi se odužili ovom velikom glazbeniku i očuvali uspomenu na njegovo djelo.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda. Zbog trenutačne epidemiološke situacije svi koncerti održat će se na pijaci ispred crkve Sv. Josipa, iako je bila namjera održati koncerte na različitim lokacijama. Sva događanja održat će se prema mjerama i preporukama HZJZ-a.

Ovdje možete pogledati video pripreme uoči koncerta koji je producent Ante Gelo podijelio na Facebook profilu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja