Budi dio naše mreže

Poznata hrvatska pjevačica Meri Cetinić povodom 49-og rođendana bivše popularne glumce Edite Majić, a danas karmelićanke, objavila je prigodan post na društvenim mrežama.

/ mp

Naime, Meri Cetinić objavila je fotografiju s gostovanja u emisiji s Editom Majić uz tekst:

“Edita Majić, hrvatska časna sestra karmelićanka, bivša hrvatska kazališna i filmska glumica. Njeno redovničko ime je Edita Marija od Križa. Rođenje: 24. siječnja 1970, Split. Edita nekada u TV emisiji ‘Dobri ljudi’ u kojoj sam i ja gostovala.”

Podsjetimo, nagrađivana hrvatska glumica Edita Majić se potkraj travnja 2004. povukla iz svjetovnog života i otišla u samostan sv. Josipa u španjolskom gradu Ávili, gdje je postala časna sestra karmelićanka. Ondje je imala samo ležaj od slame i mjesto za pisanje.

Samostan iz 16. stoljeća je utemeljila sv. Tereza Avilska, španjolska karmelićanka i mističarka, reformatorica reda i crkvena naučiteljica.

Sestra Edita položila je i vječne zavjete, a od druge polovine 2017. godine živi kao pustinjakinja u kući “Pustinja Krista Kralja”. Sestra Edita Marija od Križa živi posve sama na brdu u jednom šumskom kraju u Španjolskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja