Budi dio naše mreže

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Obiteljskim savjetovalištem župe Duha Svetoga na Jarunu organizirao je u subotu, 31. srpnja međugeneracijsko druženje djece, mladih i starijih osoba ispred zavjetne crkve Svete Mati Slobode.

/ dt/IKA

Prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece i mladih, a osobito raznih oblika ovisnosti i njihovih negativnih posljedica jedan od ciljeva preventivnog programa za djecu pri Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. To je bio cilj i subotnjeg okupljanja u Župi Duha Svetoga na Jarunu.

Caritas zahvaljuje roditeljima, djedovima, bakama i volonterima koji su omogućili da djeca subotnje popodne provedu u igri na drugačiji način. Međugeneracijsko druženje uvijek je zanimljivo i zabavno, a često i poučno. Kroz igru i druženje djeca uče od odraslih, a odrasli od djece da budu veseli bez razloga i da se mogu svom snagom zauzeti za ono što žele.

Caritasovo Obiteljsko savjetovalište inače tijekom godine organizira različita događanja i radionice u kojima mladi provode slobodno vrijeme: kreativna svaštara – reciklaža, eko art, izrada igračaka, ukrasnih predmeta i suvenira od raznih materijala. Povremeno se organiziraju i rekreativne aktivnosti, jer je igra vrlo važan element pri prevladavanju stresa. Igra omogućuje djeci da stvore i otkriju svijet kojim mogu upravljati i kroz koju mogu pobijediti svoje strahove. Dok upravljaju svojim svijetom, igra im pomaže da razviju i nove vještine: stvaralačku domišljatost, pamćenje, logiku, rasuđivanje, ali i da ojačaju samopouzdanje.

Međugeneracijsko druženje / Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Sudionici svjedoče da je subotnje druženje proteklo u ugodnom i veselom raspoloženju:

„Svidjelo mi se što je bilo puno ljudi i aktivnosti.“

„Igra za mene znači druženje, opuštanje i zabavu s prijateljima i članovima obitelji.“

„Danas sam otkrila da sam jaka, uporna i da sve mogu naučiti. Najviše mi se svidjelo hodati na štulama.“

„Uživao sam u igrama, to je pravi odušak od svih obaveza i briga!“

„Druženje, timski rad – potrebno je malo da bi se osjećala sretno i zadovoljno.“

Sljedeće druženje održat će se u četvrtak 12. kolovoza, od 17 do 19 sati, također ispred Svetišta Svete Mati Slobode na Jarunu. Dolazak i sudjelovanje otvoreno je svim zainteresiranima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja