Budi dio naše mreže

Na 23. nedjelju kroz godinu Crkva obilježava Rođenje Blažene Djevice Marije ili Malu Gospu. Donosimo raspored misa u više hrvatskih marijanskih svetišta.

/ ts

Marija Bistrica

Euharistijsko slavlje u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici 2019. / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke središnje euharistijsko slavlje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba. Zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do „Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca“ kreće u 11 sati, a misa počinje u 11.30 sati.

Središnjem euharistijskom slavlju prethodi zajednička pobožnost Križnog puta u 9 sati. Nakon misnog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen je poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

Svetište Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u Svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku slavi se svetim misama u 10 i 18 sati. U 17.30 je krunica. Nakon jutarnje mise VIS Aledory iz Rijeke održat će koncert.

Svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Blagdan Male Gospe i osmi hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći od geslom “Zdravo Marijo, ufanje naše, zdravo!”, proslavlja se misnim slavljima u 6.30, 8.30, 10.30, 17 i 18.30 sati. Središnje hodočasničko slavlje u 10.30 sati predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Na misi će biti upriličen posebni blagoslov majki trudnica i onih koje mole za dar majčinstva. Prilika za ispovijed je od 6 do 12 sati i od 16 do 19 sati. Marijanske pobožnosti prije svake mise.

Svetište Gospe od Otoka u Solinu

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija/Gospa od Otoka

Solin proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice Male Gospe središnjim euharistijskim slavljem s procesijom u 10 sati koje predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Jutarnje mise su u: 6.30, 7 i 8 sati. U 16 sati je misa s blagoslovom djece i bolesnika, a predvodi je don Nikola Mikačić.

U 18 sati svečanu misu predvodi hvarski biskup Petar Palić.

Prilika za ispovijed je od 6 sati do 13 sati i od 15.30 sati do 20 sati.

Molve

U župi Uznesenja BDM u Molvama proslava Rođenja Blažene Djevice Marije započinje

u 10.30 sati molitvom krunice u župnoj crkvi i procesijom do zavjetne kapelice. Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske, koji je od Velike Gospe bio u župnoj crkvi, u svečanoj procesiji bit će prenesen u zavjetnu kapelicu. Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi župnik i gvardijan u Splitu o. Martin Jaković. U Marijinu svetištu toga je dana i mogućnost za sakrament ispovijedi i dobivanje potpunoga oprosta.

Aljmaš

Svetište Gospe od Utočišta – Aljmaš / Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija

U svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu misna slavlja su u 10 i 18 sati.

Ilača

U svetištu Drage Gospe Ilačke misna slavlja su u 8 i 11 sati, a između misa hodočasnici će imati priliku za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Šumanovci

U svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima kod Gunje misna slavlja su u 8 i 10 sati, pola sata prije mise bit će prigodna marijanska pobožnost.

Kloštar Ivanić

U svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću središnje misno slavlje u 11 sati predvodi sisački biskup Vlado Košić, a tom prigodom će se održati  i sedmo Hodočašće hrvatskih branitelja s područja Sisačke biskupije.

Gospa naših stradanja u Gori

Sveta misa je u 11h koju predslavi vlč. Hrvoje Zovko, župni vikar u župi sv. Lovre mučenika u Petrinji i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije.

Sinj

Sinj – Procesija sa slikom Cudotvorne Gospe Sinjske povodom blagdane Velike Gospe.
Photo: Miranda Čikotić/PIXSELL

U svetištu Gospe Sinjske mise su u 6.30, 7, 8, 9 (dječja misa), 10 (župna misa), 11.30 (misa za mlade) i 18 sati.

Krasno

U svetištu Majke Božje od Krasna euharistijsko slavlje je u 11 sati.

Remete

U svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje je u 10.30 sati. Jutarnja misna slavlja su u 7.30 i 9.00, a večernje u 18.30 sati.

Trsat

U svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci euharistijska slavlja su u 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18.30 sati.

Vepric

Svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu proslavlja blagdan Male Gospe svečanom misom koju s početkom u 18 sati predvodi profesor na KBF-u u Splitu dr. sc. fra Domagoj Runje. Misi prethodi krunica u 17 sati. Marijanska procesija je u 19 sati, a večernja krunica u 21 sat.

Jutarnje mise su u: 7, 9 i 11 sati. Prilika za ispovijed je od 6 sati do 12 sati i od 16 sati do 19 sati.

Voćin

U svetištu Majke Božje voćinske na blagdan Male Gospe središnje misno slavlje u 18,30 sati predvodi požeški biskup monsinjor dr. Antun Škovrčević.

Dragotin

U svetištu Gospe Žalosne u Dragotinu misna slavlja na blagdan Male Gospe su u 10 i 18 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja