Budi dio naše mreže

Crkva slavi Rođenje Blažene Djevice Marije ili Malu Gospu. Donosimo raspored misa u više hrvatskih marijanskih svetišta.

/ im

Solin

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije proslavit će se 8. rujna u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Procesiju i svečanu misu u 10 sati predvodit će umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U 18 sati će svečanu misu predvoditi apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić.

Privlaka

Na svetkovinu Male Gospe, u petak 8. rujna 2023., u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Privlaci zadarski nadbiskup Milan Zgrablić predvodit će u 10 sati svečanu misu i procesiju s Gospinim kipom.

Stenjevac

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije bit će proslavljen u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkom Stenjevcu u petak 8. rujna 2023. misama u 7:30, 9, 11 i 18 sati.

Mali Lošinj

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju proslavit će u petak 8. rujna nebesku zaštitnicu Malu Gospu. U 17.30 će biti susret s bračnim parovima. Slijedi krunica u 18.30. Svečanu misu u 19 sati predvodit će umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Jutarnja misa slavit će se u 7.30 sati.

Skradin

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu svečano će u petak 8. rujna proslaviti nebesku zaštitnicu Malu Gospu. Svečanu misu u 10.30 predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić. Nakon mise bit će procesija s Gospinom slikom glavnom gradskom ulicom. Večernju misu u 18 sati slavit će profesor na KBF-u u Splitu fra Ante Akrap. Jutarnja misa bit će u 8 sati.

Semeljci

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Semeljcima proslavit će župnu svetkovinu u petak 8. rujna 2023. misama u 8:30 i 11 sati.

Otrić – Struge

U Župi Otrić – Struge dvije crkve posvećene su Maloj Gospi – u Pozloj Gori i Kobiljači. Mise na blagdan Male Gospe u petak 8. rujna slavi župnik Župe Ploče don Ante Bitunjac – u Pozloj Gori u 9, a u Kobiljači u 11 sati.

Aljmaš

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu, u petak 8. rujna misna slavlja u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu bit će u 10 i 18 sati.

Velika Gospa u Aljmašu

Baška

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije bit će proslavljen u Svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na Krku misom u 10 sati.

Molve

Proslava blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije bit će u Marijinom svetištu u Molvama. U 10.30 održat će se procesija s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske, a uslijedit će misa u 11 sati.

Ilača

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u Ilači bit će proslavljen misama u 10:30 i 18 sati. Prilika za sakrament pomirenja i prigodnu marijansku pobožnost bit će između misa.

Varaždin

Na blagdan Male Gospe koja je ujedno zaštitnica Varaždinske županije, 8. rujna u varaždinskoj katedrali će misu u 9 sati slaviti bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Zagreb – Granešina

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije slavi se u istoimenoj zagrebačkoj župi u Granešini. Mise su u 8, 11 i 19 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će gvardijan hercegovačkih franjevaca u Dubravi fra Slaven Brekalo uz koncelebraciju župnika Josipa Baloga i svećenika iz susjednih župa.

Vepric

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa slavi se svečano u marijanskom svetištu Vepricu. Proslavi blagdana prethodi trodnevnica od 29. kolovoza do 6. rujna s početkom u 21 sat. Na uočnicu blagdana mise su u 7, 9, 11 te svečana koncelebrirana misa u 17.30 sati. Nakon mise je marijanska procesija. Večernja krunica je u 21 sat. Ispovijed je prije podne od 6 do 12 sati te popodne od 14 do 19 sati.

Svetište Gospe Lurdske u Vepricu (Foto: Međubiskupijsko sjemenište)

Na sam blagdan mise su u 7, 9, 11 te svečana misa u 19 sati. Nakon mise je marijanska procesija te večernja krunica u 21 sat. Ispovijed na Malu Gospu je prije podne od 6 do 9 sati te popodne od 16 do 19 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja