Budi dio naše mreže

Uredniku i voditelju emisija Musica sacra i Gregoriana na Hrvatskome katoličkom radiju prigodom njegovog životnog zlatnog jubileja stigla i čestitka iz Vatikana od pape Franje.

/ ks

Maestro Josip Degl’ Ivellio, dirigent, zborovođa i skladatelj, rođeni Dubrovčanin u povodu svog 50. rođendana u mnoštu prigodnih čestitaka dobio je i jednu posebnu, onu od Sv. Oca pape Franje.


“Posebno me je razveselila i ispunila čestitka na pergameni koja je stigla iz Vatikana od Sv. Oca pape Franje! U njoj je čestitka i Apostolski blagoslov ne samo meni za moj životni ZLATNI JUBILEJ već papinski blagoslov i svima koji su dio moga života, a to znači i svima vama!”, napisao je slavljenik na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Josip Degl’ Ivellio potječe iz obitelji glazbenika (stric Rado Degl’ Ivellio dirigent i skladatelj Opere HNK u Zagrebu, Osijeku i Rijeci do 1947. godine i njegova supruga Blanka Tomašić istaknuta solistica Opere HNK u Zagrebu). Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u rodnom gradu, a glazbeni Konzervatorij u Italiji. Pri kraju srednje škole privatno prima poduke od znamenitog skladatelja i dirigenta Borisa Papandopula.

Iz njegove prebogate umjetničke karijere izdvajamo tek manji dio njegova iznimnog profesionalnog djelovanja; utemeljitelj je Međunarodnog glazbenog Memorijala «Emil Cossetto» 2007. godine čiji je umjetnički ravnatelj, koji se održava bienalno u mjesecu lipnju u Zagrebu, godine 2010. utemeljio je Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih ansambala “SAMOBORSKO ZBORSKO PROTULETJE”.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja