Budi dio naše mreže

Prema pravilima FIFA-e, nacionalnim selekcijama zabranjena je uporaba posebno dizajniranih traka, te je naglašeno da se moraju koristiti opremom organizatora.

/ fe

Kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić jedan je od nekolicine igrača koji su odbili nositi kapetansku traku s motivom obrnutih duginih boja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Zahtjevi različitih organizacija za “ljudska prava” iz mjeseca u mjesec se intenziviraju i samim time se i FIFA kao krovna nogometna organizacija našla pod pritiskom europskih nacionalnih nogometnih saveza okupljenih pod kišobranom kampanje “One Love” (“Jedna ljubav”).

Kampanja “One Love” promiče uključivost i jednakost tzv. “LGBT+” skupine. Potekla je iz Nizozemske, a kampanji su se do sada priključile: Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Norveška, Švedska, Švicarska i Wales.

Luka Modrić, nogometaš Real Madrida i najbolji igrač Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine, dobitnik “Zlatne lopte” France Footballa, FIFA-ine nagrade “The Best” za najboljeg svjetskog nogometaša i nagrade UEFA-e “Igrač godine” za najboljeg europskog nogometaša 2018. godine, jedan je od najvećih nogometnih uzora današnjice. Svojim nastupima, zalaganjem, ali i privatnim životom utječe na generacije mladih sportaša i ljudi diljem svijeta.

Uz Hrvatsku u kampanji “One Love” ne sudjeluju Srbija, Portugal i Španjolska, dok će kapetan Poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski nositi traku u bojama zastave Ukrajine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja