Budi dio naše mreže

Lucija Bravarić došla je u Sisak s Raba kako bi pomogla volontiranjem u skladištu Caritasa Sisačke biskupije. U spomenutom Caritasovom skladištu s njom smo razgovarali o njezinim dojmovima i radu.

/ Hrvoje Josip Bišćan i Dario Zürchauer

Lucija Bravarić došla je na tjedan dana s Raba u Sisak. O dojmovima i iskustvu volontiranja razgovarali smo s njom u centralnom skladištu Caritasa Sisačke biskupije, smještenom u hali Uradi sam.

“Na dolazak me potaknula vjera u zajedništvo i svijest da jedino međusobnim pomaganjem možemo nešto napraviti. Ovo što se dogodilo ljudima na ovom području moglo je zadesiti bilo koga i bilo gdje. Mislim da je važno da smo jedni uz druge. Oduševljena sam s koliko ljubavi i predanosti ljudi rade.”

Foto: Hrvoje Josip Bišćan

“Dužnosti su razne. Svaki dan je izuzetno dinamičan i nikad ne znaš što će se u danu tražiti od vas, što je uzbudljivo. Recimo, odjeću i obuću te sve potrepštine koje dođu razvrstavamo u određene odjele. A u dane kada je omogućen dolazak ljudima po pakete, te iste pakete slažemo i odnosimo u njihove automobile ili predajemo vozačima koji ih potom dostavljaju na određene adrese.”

“Poručila bih slušateljima i čitateljima da ono što se dobije ovdje velika količina radosti. Dok radite, to vas ispunja, osjećate veselje i radost, a srce se puni veseljem, to vam mogu jamčiti. Osim što radite dobro djelo, odlazite odavde napunjenih baterija. Napravit ćete nešto prekrasno, a usput će vam srce biti puno radosti.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja