Budi dio naše mreže

Klupa promjene naziv je ljetne radne akcije u organizaciji Zajednice mladih župe Dobrog Pastira u Brestju u Sesvetama koju je predstavila voditeljica Zajednice Ines Sosa Meštrović.

/ Marijana Daničić

Ljetnu akciju Klupa promjene osmisli su mladi Zajednice mladih župe Dobrog Pastira u Brestju kod Sesveta na jednom od redovnih susreta kada su razgovarali o marketingu i promociji. “Razgovarali su o tome kako izgleda promocija današnjih influencera kada su čuli za pojam Gerilla marketing koji se usmjerava na pronalaženje nekonvencionalnih mogućnosti oglašavanja na tržištu i izvlačenje koristi od njih”, istaknula je voditeljica Zajednice mladih Ines Sosa Meštrović o ideji mladih kojom su željeli privući pozornost na pitanjima koja su im važna.

Tako su nastale četiri akcije među kojima se ističe Klupa promjene aktivna ovog ljeta, dok će se ostale akcije realizirati u jesen. Još neke među akcijama su Smjerokaz sreće, Kamenčići poticaja čija svrha je potaknuti mlade na pozitivno razmišljanje te Mjesto za tebe u sklopu koje će svi građani moći na trenutak zastati i odmoriti.

Akcija Klupa promjene / Foto: Župa Brestje

Cilj akcije je potaknuti građane da obrate pozornost na klupe te pokazati ljudima da postoje mladi u zajednici koji se žele uključiti u život svoje župe i društva općenito. “Kako se u parkovima u naselju nalaze trošne klupe odlučeno je pristupiti akciji čišćenja i bojenja kako bi u parkove unijeli dašak boje i topline te potaknuli na njihovo korištenje. Tražili smo dopuštenje civilnih vlasti i mjesnih odbora za bojenje klupa te su izabrane lokacije oko parka te košarkaškog i dječjeg igrališta”, kazala je Sosa Meštrović te dodala kako će poslije bojenja klupe biti oslikane i ukrašene prikladnim citatima kojima se želi upozoriti na problem verbalnog nasilja među mladima.

Na košarkaškom igralištu izabran je citat Michaela Jordana, a nogometno igralište krasi citat igrača Pelé-a te su oboje pristupačni mladima kao ciljanoj skupini.

“Mladi su odabrali 30-ak poticajnih citata iz Biblije te iz stvarnog života koje bi svatko od nas kao mlad želio čuti te bi ga takav citat potaknuo i ohrabrio. Na košarkaškom igralištu izabran je citat Michaela Jordana, a nogometno igralište krasi citat Peléa te su oboje pristupačni mladima kao ciljanoj skupini.”, poručila je Sosa Meštrović.

Akcija mladih Klupa promjene / Foto: Župa Brestje

U akciju se može uključiti svatko željan činiti dobro i družiti se s mladima, pa su se tako ovoj akciji pridružili i mladi koji nisu vjernici, zatim djeca i pripadnici drugih vjera. Do sada je, kaže Sosa Meštrović, sudjelovalo dvadesetak mladih među kojima su bili i djevojke i mladići.

Voditeljica Zajednice mladih pozvala je sve zainteresirane mlade naselja Brestje da se priključe akciji kako bi napravili nešto pozitivno i lijepo za svoje naselje. Istaknula je kako će mladi na ovaj način možda u većoj mjeri poštovati rad svojih vršnjaka i osjetiti potrebu uključiti se u akciju te će prestati s uništavanjem i šaranjem novih klupa.

U planu je proširenje akcije i na šira naselja u okolici Sesveta o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja