Budi dio naše mreže

Ovog petka, 24. siječnja, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Iva Vukas. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 31. siječnja, kada ćemo također nagrađivati.

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je blokada informacija?, a točan odgovor je: Blokada informacija je nedemokratsko, nezakonito i nasilno sprječavanje ili prekid protoka informacija u jednom ili u oba smjera. Pribjegavaju joj političke, financijske, sportske ili druge autoritarne vlasti kako bi onemogućile da u javnost izađu podatci koji su za njih nepovoljni ili štetni. Njome se narušava jedno od temeljnih načela objektivnog i pluralnog informiranja na kojima se temelje demokratski sustavi. Blokada informacija pripada agresivnom dijelu medijskoga rata, koji se redovito primjenjuje u vojnim sukobima, potvrđujući tako poznatu izreku da u ratu najprije strada istina. Mali narodi, lišeni razvijene tehnologije velikoga dometa vlastitih vijesti, posebne su žrtve takvih blokada i nadmoći velikih sustava. Stoga su mnogi dokumenti UN-a, UNESCO-a, Vijeća Europe, EU-a i OESS-a posvećeni slobodnomu protoku informacija kao jamstvu ravnopravnosti država, međunarodnom razumijevanju i širenju demokracije u svijetu

Točan odgovor najbrže je poslala korisnica aplikacije HKM-a Iva Vukas. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 24. siječnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će “Neplanirano”, ispovijest ravnateljice klinike za pobačaje koja je postala zagovornica prava nerođenih Abby Johnson, u izdanju Verbuma. Abby Johnson bila je u prvim redovima bitke na obje strane, i na pro-choice i na pro-life strani, i stoga nam donosi doista jedinstven uvid, unoseći nadu i suosjećanje u temu koja izaziva političke kontroverzije. Stoga ovu knjigu trebaju pročitati svi oni koji se brinu o pravu na izbor i pravu na život, kao i svi oni koji pomažu ženama suočenima s neželjenom trudnoćom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja