Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu u nedjelju 25. listopada, u sklopu nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva, organizira humanitarnu akciju prodaje samostanskoga ajvara i druge zimnice kako bi prikupila sredstva za svoje djelovanje.

/ mp

Kako su priopćili iz Pučke kuhinje sa Svetog Duha, u sklopu karitativne djelatnosti franjevaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Pučka kuhinja koja svakodnevno pripremi sada već i 400 obroka za ljude u potrebi.

“Pri tome u našoj kuhinji nikada nismo tražili provjeru identiteta ili bilo kakvu registraciju nego se vodimo onom evanđeoskom Dajte im vi jesti (usp. Mk 6,37). Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove pristunosti u ovom našem vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine.

Posljednje dvije godine organizirali smo upravo na Nedjelju zahvalnosti Dan Pučke kuhinje na Svetom Duhu kako bi svi koji su zainteresirani mogli doći i vidjeti prostor našega djelovanja. Ove godine nismo u mogućnosti organizirati razgledavanje Pučke kuhinje uslijed vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, ali smo pripremili zimnicu koju ćemo ponuditi svima koji u nedjelju, 25. listopada, dođu u crkvu sv. Antuna na Svetom Duhu”, izvijestili su.

U prodaji će biti: ajvar, turšija i pekmez.

Priprema zimnice na Svetom Duhu

Priprema zimnice na Svetom Duhu

Priprema zimnice na Svetom Duhu

Broj korisnika tijekom epidemije povećao se za 20-tak posto tako da im je pomoć potrebna. Svoju donaciju možete izvršiti i putem žiro-računa: Zagrebačka banka d.d.; IBAN HR6323600001101567611.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja