Budi dio naše mreže

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić predvodio je euharistijsko slavlje na blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, u srijedu 27. prosinca, u crkvi Duha Svetoga u Lovreću, za vrijeme kojega je podijelio sakrament krštenja malenome Jakovu, šestome djetetu u obitelji Jurice i Jelene Šamija. U koncelebraciji su bili župnik fra Dinko Bošnjak i nadbiskupov tajnik don Renato Pudar.

/ mdj

Nadbiskup se u propovijedi osvrnuo na život svetog Ivana apostola i evanđelista koji nije umro kao mučenik, ali je iskusio progonstvo zbog Isusa i živio mučeništvo ljubavi i služenja. „I to je mučeništvo, iako ne krvlju. Nije lako živjeti ljubav jer to traži stalno darivanje i trošenje svojih snaga u služenju drugima“, istaknuo je. 

Foto: Silvana Burilović/ Krštenje šestog djeteta

„Isus postavlja pitanje učenicima ‘Što tražite?’, u trenutku kada mu oni dolaze. Postavlja im to pitanje jer mu nije samo stalo da idu za njim nego ga zanima i motiv zbog čega idu. Osobni odgovor na to pitanje je važan za svakog kršćanina“, naglasio je nadbiskup Križić. 

Foto: Silvana Burilović/ Krštenje šestog djeteta

Nadbiskup je čestitao roditeljima na šestom djetetu u obitelji. Istaknuo im je da možda neće moći priuštiti djeci sve ono što će moći oni koji imaju jedno ili dvoje djece. Potakao ih je da pruže djeci ono najvažnije, a to je roditeljska ljubav u kojem će onda ozračju djeca biti bogata i zahvalna. Na kraju homilije otac nadbiskup je naglasio da su djeca budućnost i najveće blago bez kojeg ni jedan narod i kraj nema budućnosti te zahvalio Bogu za sve obitelji koje se ne boje života.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja