Budi dio naše mreže

U nedjelju 2. srpnja u Župi sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici bilo je slavlje krštenja petog djeteta, malene Elene.

/ im

Obred krštenja, kao delegatu Nadbiskupskog duhovnog stola, bio je povjeren gornjostubičkom župniku i dekanu Stubičkog dekanata prečasnom Nikoli Jurkoviću. Tijekom misnog slavlja i homilije župnik je naglasio kako je krštenje milost Duha Svetoga da živimo kao Božja djeca. “Voda kojom se krsti simbol je Duha Svetoga koji nas čisti od istočnog grijeha i tako nas uranja u prisutnost Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. Dakle, kada se kaže ja te krstim, to znači činim te kršćaninom, dionikom Kristova života.

Za rast u vjeri svakog djeteta posebno su važni primjeri roditelja, baka i djedova, ali i kumova od kojih djeca dobiju prve spoznaje o Bogu i uče se moliti.

To je biljeg koji se daje duši, te se ne može ponoviti, kao što se ne može ponoviti ni krizma, a ni sakrament svetoga reda. To su sakramenti koji se jedanput primaju da bi se na njima dalje gradio život u vjeri. Novokrštenik je uz roditelje i kumove odjenuo bijelu haljinicu i tako postao dijete Božje, odnosno članom velike kršćanske zajednice Božjeg naroda. Za rast u vjeri svakog djeteta posebno su važni primjeri roditelja, baka i djedova, ali i kumova od kojih djeca dobiju prve spoznaje o Bogu i uče se moliti.”

Na završetku misnog slavlja župnik je čestitao roditeljima na daru života malene Elene te za njihovo svjedočanstvo suradnje s Bogom i opredijeljenosti za život. Ujedno im je uručio poklon Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja