Budi dio naše mreže

Kreativnost i marljivost nekih učenika ne zaustavlja ni koronavirus ni posljedična zabrana druženja! Učenici i učenice Osnovne škole Kustošija u Zagrebu u doba karantene pripremili su virtualni recitatorski audio - mozaik.

/ hjb

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu ravnateljica škole prof. Gordana Kajić je istaknula kako su se odmah nakon potresa brojni učenici javljali u grupama na društvenim mrežama, raspitujući se što je sa školom, što se dogodilo u gradu…

“Mnogi su počeli postavljati neke domoljubne pjesme i o Zagrebu, pa je ubrzo naših dvoje profesora, Emilija Centner-Čižmešija i Hrvoje Banaj, odlučilo provesti jedan projekt nastave na daljinu.

Tridesetak učenika predmetne nastave mentori su odlučili ujediniti oko pjesme Drage Bahuna ‘Moj Zagreb’ i potaknuti ih da svatko snimi nekoliko stihova.

Nakon više pokušaja, tehničkih ujednačavanja i povezivanja, pjesma je objavljena. Dužni smo boriti se pjesmom, stihom, jer drugačije ne možemo. Ovaj naš mravinjak od Zagreba, a i naša djeca, zaslužili su ovako nešto i nećemo stati na tome”, zaključila je ravnateljica Kajić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja