Budi dio naše mreže

Prodaja "Kruha sv. Antuna" nova je humanitarna akcija fratara sa zagrebačkog Svetog Duha. Naime, danas, na peti utorak u pobožnosti trinaest utoraka sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duha prodavat će se "Kruh sv. Antuna", odnosno, kako se još kolokvijalno naziva, "uskrsna pinca".

/ mp

Kako je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu istaknuo voditelj pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, nakon uspješne prodaje korizmenih pereca, osmislili su ususret Uskrsu prodaju “Kruha sv. Antuna”.

“Nakon korizmene akcije u kojoj smo prodavali perece za potrebe pučke kuhinje, započeli smo u Velikom tjednu prvi put prodaju ‘Kruh sv. Antuna’ u suradnji s Mlin i pekare Sisak. Riječ je zapravo o slatkom kruhu više tipičnim za južni dio Hrvatske, a kolokvijalno se naziva ‘uskrsna pinca’. Svi štovatelji sv. Antuna koji će doći na misu moći će dati svoj prilog te kupiti ‘Kruh sv. Antuna’. Sav prihod ide za potrebe Pučke kuhinje. Jedna pinca prodaje se za 20 kuna”, istaknuo je naš sugovornik.

Podsjetimo, fratri su prodajnu akciju korizmenih pereca osmislili zbog potrebe za kupnjom dva kotla, a u međuvremenu se ukazala potreba i za uređivanjem prostora sam Pučke kuhinje.

“Moram nagalasiti kako su ljudi široke ruke kad je riječ o konkretnim potrebama. Također, primijetili smo kako imamo sve više korisnika Pučke kuhinje. Dosad smo pripremali 300-ak obroka, a čini se da potrebe rastu”, nadodao je fra Vladimir.

“Kruh sv. Antuna”

Prema riječima fra Vladimira, “Kruh sv. Antuna” prodavat će se u utorak nakon mise u 19 samo tisuću komada pa ćemo vidjeti odaziv.

“U padovanskom svetištu sv. Antuna redovito se prodaje ‘Kruh sv. Antuna’ za potrebe najsiromašnijih pa ćemo vidjeti kako će proći naša akcija. Naime, karitativna je djelatnost tipična uz sv. Antuna. Ako se ukaže uspješnim prodajna akcija ‘Kruh sv. Antuna’ nastavit ćemo prodaju našeg proizvoda i češće”, naglasio je fra Vladimir Vidović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja