Budi dio naše mreže

Korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ počela je na Pepelnicu, u srijedu 22. veljače, pod geslom 'Evo ti majke!' (Iv 19, 26). Cilj kampanje je molitvom i postom, miroljubivim bdijenjem i osvješćivanjem lokalne zajednice zaustaviti pobačaj. Ovogodišnja korizmena kampanja stavljena je pod zaštitu Bezgrješnog Srca Marijina. Bdijenje će se održavati u 37 gradova u Hrvatskoj.

/ dt

“Pred nama je 40 dana pripreme za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Znamo da smo na strani Pobjednika. Znamo da smo na strani Života. Znamo da će Isus pobijediti, da će Život pobijediti smrt”, poručuje u pozivu na bdijenje Petra Milković, predsjednica inicijative “40 dana za život – Hrvatska”.

Članovi molitvene inicijative “40 dana za život” podsjećaju da moramo znati da moramo proći ovom dolinom suza: “I ne smijemo biti oholi i umisliti da se i sami ne možemo udaljiti od Puta, Istine i Života. Uvijek toga moramo biti svjesni i ponizno hoditi za Gospodinom.

Molitvena inicijativa “40 dana za život”

Gospodin Isus Krist je na križu odnio naše grijehe i dao nam nam život vječni. Osim tog najvećeg mogućeg dara, dao nam je još jedan – svoju Majku za našu majku. Naša Nebeska Majka primjer je poniznosti i podložnosti Božjoj volji, a ponovno je najveća Žena ikada. Ona koja je ispod svog srca devet mjeseci nosila Spas svijeta. Kroz ovu korizmu utjecat ćemo se Njezinom Bezgrješnom Srcu, a tema koja će obilježiti ovu kampanju je MAJKA”, poručuju iz molitvene inicijative.

Pozvali su sve molitelje i širitelje kulture života da im se pridruže u jednom od 37 hrvatskih gradova u kojima se bdije za spas nerođenih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja