Budi dio naše mreže

Alan Hržica održao susret molitve i slavljenja u Klagenfurtu, u Austriji, u prekrasnoj crkvi svetog Egidija.

/ im

Zajedno sa svojim bendom, priredio je duhovni događaj za naše Hrvate koji žive u Klagenfurtu, neposredno prije utakmice europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Dva sata molitve i pjesme prošla su u trenu, a atmosfera je bila predivna. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Poseban trenutak tog dana bio je iznenađenje koje su članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba priredili svom voditelju Alanu. Doslovno su se ušuljali u crkvu te predvodili krunicu Božanskog milosrđa prije početka susreta. Trebalo je vidjeti Alanovo lice kad ih je ugledao – bio je to predivan trenutak iznenađenja. Ovdje možete vidjeti fotografije koje same po sebi govore koliko je tog dana bilo radosti i ljubavi među nama.

Još jedna posebnost ove prekrasne crkve svetog Egidija je čudotvorna slika “Okrunjeni Isus”. Slika prikazuje Isusa Krista s trnovom krunom i posjeduje posebnu povijesnu i duhovnu vrijednost. Potječe iz 18. stoljeća i mnogi hodočasnici dolaze moliti pred njom.

Prema svjedočanstvima, slika je pomogla mnogim vjernicima u njihovim molitvama. Osim duhovne, slika ima i umjetničku vrijednost, predstavljajući baroknu religijsku umjetnost.

Zahvaljujemo se organizacijskom timu koji je okupila časna sestra Katarina Dunđer, a koji je odradio veliki posao oko našeg dolaska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja