Budi dio naše mreže

Ostvarujući svoj korizmeni hod, u pripravi za svetkovinu Uskrsa, učenici, njihovi roditelji te djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj dali su svoj doprinos u vršenju korizmenih djela milostinje, ljubavi te razvijanju osjećaje za potrebe bližnjih. U tom smislu, provodeći razne aktivnosti, uključili su se u provedbu projekta „MI PODUZETNICI“, čiji je nositelj Udruga Poduzetni, partneri u projektu Caritas Zagrebačke nadbiskupije te Obrazovna grupa Zrinski, a izdavačka kuća Školska knjiga generalni sponzor projekta.

/ mp

Aktivnosti spomenutog projekta ostvarene su od 6. ožujka do 15. travnja 2019. godine. Među njima prva je bila prikupljanje namirnica za korisnike župnog Caritasa Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj. Roditelji, učenici i djelatnici Škole donosili su u njezine prostore potrebne namirnice s prehrambenim i higijenskim proizvodima te od njih složili nekoliko paketa koje su dostavili župnom Caritasu Župe. Tom ih je prigodom župnik Perica Matanović primio te pohvalio na dobroti i odricanju koje su pokazali u ovoj korizmenom vremenu. Susret je nastavljen kratkom zajedničkom molitvom, korizmenom katehezom te prigodnim čašćenjem.

Potom je korizmeni hod Škole nastavljen drugom aktivnošću u kojoj su učenici, potaknuti svojim učiteljicama, sami osmislili i predložili odricanje i prikupljanje čokoladnih slastica u svrhu njihova darivanja korisnicima Malog rehabilitacijskog centra u Novskoj. Od početka korizme, u svakome tjednu, pojedinačno su odvajali od sebe po jednu ili više čokoladnih slastica koje su zatim, u povodu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2. travnja, darovali svojim malim prijateljima spomenutog Centra.   

Na isti su način prikupljene dodatne slastice, koje su uz vlastoručno izrađene uskrsne čestitke učenika, 12. travnja, proslijeđene njihovim prijateljima u Klinici za dječje bolesti Zagreb, uz iskrene želje za brzim oporavkom te uspješnim nastavkom u školskim klupama.

Zaključujući svoj korizmeni hod djela ljubavi, odricanja i milostinje, učenici i djelatnici Škole aktivno su se uključili i u akciju Osnovne škole Novska pod nazivom „100 000 jaja za 100 000 osmijeha“ koja se provodila u okviru donatorske akcije „Pruži mi ruku“ u svrhu opremanja Malog rehabilitacijskoga centra u Novskoj. Tako su tijekom posljednjega korizmenog tjedna obojili više od stotinu pisanica te ih  dostavili organizatorima akcije.

Ostvarujući ovakva iskrena djela ljubavi te razvijajući osjećaj za drugoga, učenici su iskusili ljepotu i vrijednost odricanja za bližnje te su zauzvrat dobili velike zagrljaje, iskrene osmijehe i veselo druženje s prijateljima koje su darivali.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja