Budi dio naše mreže

Katolička laička zajednica „Molitva i Riječ“ Područna zajednica Osijek, održala je od 27. do 29. siječnja u kući Zajednice u Osijeku, trodnevni seminar nove evangelizacije pod geslom „Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!“ (Mk 5,12).

/ mp/IKA

Voditelji seminara su bili članovi ZMR – Područne zajednice Osijek, osposobljeni evangelizatori koji od Vrhovne uprave zajednice „Molitva i Riječ“ imaju mandat i poslanje za vršenje te zadaće.

Sudjelujući na seminaru, polaznici su nastojali sagledati svoj odnos prema vjeri i Bogu, kako riješiti egzistencijalne, duhovne i životne izazove te pronaći izgubljeni smisao. Učilo se kako mijenjati loše navike te razumijevalo koliko se čovjek udaljio od svoje duše i Duha, ponajprije zbog zagledanosti u ovozemaljska dobra i brige.

Prvi dan seminara polaznici su razmatrali kakav je to svijet u kojem žive, koji su znakovi vremena koji ih okružuju i kako se probiti kroz relativizaciju svega što postoji i otkriti Boga – Stvoritelja.

Drugi dan seminara nastavljen je hod promišljajući stvarnost grijeha i Isusa Krista kao jedinoga izlaza iz te stvarnosti. Upoznavajući život Isusa Krista i razvijajući odnos s njim kroz radikalno obraćenje i molitvu prisutni su nastojali obnoviti svoju vjeru i povjerenje te su kroz molitve odricanja i molitve za nutarnje iscjeljenje imali priliku iskusiti stvarno djelovanje Isusove snage.

Treći dan seminara polaznici su molili za snagu Duha Svetoga, otvarajući se njegovu svestranom djelovanju u čovjeku, Crkvi i svijetu. U skladu s geslom „Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!“ Sudionicima je naviješteno da je jedina istinska radost ovoga života slijediti Isusa Krista te – usprkos svim nedaćama koje suvremeni svijet stavlja pred nas – slijedeći Njega koji je jedini put, istina i život, stići u nebesku domovinu.

Bitan dio seminara činila su svjedočenja nazočnih članova zajednice „Molitva i Riječ“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja