Budi dio naše mreže

Kateheza "Kada započinje ljudski život?" koju će voditi fra Mate Bašić održat će se u ponedjeljak 27. svibnja s početkom u 19.30 sati kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu.

/ mp

Najava kateheze:

“Za neke još uvijek, a za neke je tako bilo donedavno, ljudski život sa stajališta eksperimentalne znanosti započinje oplodnjom, tj. začećem.

Osim toga, na ovo pitanje R. Higginson odgovara: Uvijek sam se osjećao kao da to i nije pitanje, jer što god rani embrij bio, nema sumnje u to da je on živ. Još preciznije bi značilo da se tada živi organizam nalazi u procesu rasta i razvoja. A. Hellegers na pitanje početka života odgovara odlučno: Stavite zajedno u sobu stotinu biologa i oni će vam odgovoriti: u oplodnji. R. McCormick će reći da ono što imamo nakon oplodnje je život, ljudski život. J. Foster će ustvrditi da ono što se događa nakon oplodnje samo je realizacija razvojnih mogućnosti koje su već prisutne u embriju. Biološke datosti su više nego poznate i jasne.

Prema biološkoj znanosti, zaključuje Young, ljudski život započinje u začećem. Stvarno ne postoji tako markantan događaj nakon oplodnje koji bi označio početak nove biološke jedinke.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja