Budi dio naše mreže

Kateheza "Bog i zakoni prirode" koju će voditi fra Mate Bašić održat će se u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 19.30 sati kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu.

/ mp

Najava kateheze:

“Bi li da ne postoji čovjek, postojalo ono što čovjek naziva gravitacijom? Bi li da ne postoji čovjek postojalo ono što čovjek proziva brzinom svjetlosti? Bi li da ne postoji čovjek, postojali voda i zrak? Postojale galaksije, planeti, putanje? Bi li sve ono što čovjek otkriva i proziva svojim zakonima ili pak opisuje kao zakone prirode, postajalo i onda kada čovjek uopće ne bi postojao? Naravno da bi!

Dakle, nije čovjek tvorac tih zakona već ih samo otkriva i imenuje, a oni na kraju postoje neovisno o čovjeku jer tvorac im je ipak Netko drugi. Netko će tvrditi da im je tvorac priroda, ali tko je onda i tvorac te prirode nego li Bog, Tvorac, Um, Nepokrenuti Pokretač, ili kako već hoćeš Tvorca zvati. Tvorac je ipak sve to stvorio, postojao čovjek ili ne, a čovjek sve Tvorčevo samo otkriva i imenuje da bi čovjek lakše razumio od Tvorca stvoreno, a ne da bi time Tvorca negirao, jer tvorevina i Tvorac s čovjekom i bez čovjeka ostaju, kao što će ostati i ono što čovjek proziva gravitacijom, i onda kada čovjek više ne bi, ili uopće ne bi postojao.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja