Budi dio naše mreže

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osiguravaju obroke na mjestu obrazovanja, pozivaju vas da se od 25. do 31. svibnja uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

/ at

Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju 31.svibnja koju će moći trčati svi koji žele i mogu.

Kako sudjelovati u utrci?

Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku putem linka i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati kroz cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni.

Isplanirane brojne druge aktivnosti

U ponedjeljak 25. svibnja rukometaši rukometnog kluba Zagreb s Marijinm obrocima su podijelili sportske savjete kako se najbolje pripremiti za sportsko natjecanje.  Danas, u utorak 26.svibnja poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša čita ulomke iz knjige osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa, ‘Baraka koje ja nahranila milijun djece’. Osim toga Kurbaša je podijelio video u kojem poziva na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj inicijativi:

https://www.facebook.com/MarijiniObroci/videos/653089205417235/

U srijedu 27. svibnja novinarka, televizijska i radijska voditeljica Karmela Vukov-Colić uči pripremati slatke pohane cvjetove bazge. Četvrtak 28. svibnja je pak dan za razgovor s volonterima Marijinih obroka iz cijele Hrvatske i za ugodan i opušten razgovor s Magnusom MacFarlane-Barrowom i njegovom suprugom Julie MacFarlane-Barrow. U petak 29. svibnja pjevat će se i svirati uz Tamburaški kvartet Glazbene škole Valpovo pod vodstvom profesora Hrvoja Nemeca, Antonellu Malis, Marka Kutlića i Antonelu Đinđić. Dan za djecu i crtanje je u subotu 30. svibnja, a virtualni tjedan završava u nedjelju 31. svibnja s humanitarnom utrkom.

Sve dodatne informacije pratite na Facebook eventu Marijinih obroka ili na web stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja