Budi dio naše mreže

Brojimo sitno do najveće svjetske kampanje, s ukupno 681 gradom uključenim u jesensku kampanju miroljubivog bdjenja od kojih je 36 hrvatskih gradova s 38 mjesta bdjenja!

/ im

Od 27. rujna do 5. studenog u kampanji inicijative “40 dana za život” koja sljedeće godine obilježava svojih 10 godina djelovanja u našoj domovini, bdjet će se za one najmanje među nama, za one koji nemaju svoj glas i ne mogu se sami braniti.

Lokacije gdje i vrijeme kada se moguće uključiti u bdjenje provjerite ovdje: https://40danazazivot.com/lokacije/

Više od 130 života do sad je spašeno kroz rad udruge “Hrvatska za Život” i inicijative “40 dana za život”. Voditelji Inicijative pozivaju sve da budu početak kraja pobačaja u svom gradu, u našoj domovini.

Već tradicionalno, jesenske kampanje će početi Marijanskim procesijama. Đakovo i Virovitica su ovaj vikend obilježili istima, a 26. rujna, dan uoči kampanje, održat će se svečana procesija u Zagrebu. Počinje okupljanjem na Kamenitim vratima u 18 sati, polazak je u 18:30, a ulicama centra grada hodat će se prema Bazilici Presvetog Srca Isusova gdje će po dolasku za hodočasnike biti sveta misa.

Zagreb

Svečena procesija u Zagrebu održat će se sutra, 26. rujna, s početkom kod Kamenitih vrata u 18:30 sati. Pridruži se ovom već tradicionalnom marijanskom hodu ulicama Zagreba

Split

Na prvi dan nove kampanje i Splićani će koračati ulicama svoga grada, u molitvi Gospi za svako nerođeno dijete. Pridruži se i ti!

Koprivnica

Prvi dan kampanje od Opće bolnice u Koprivnici krenut će proocesija prema pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca. Sudjeluj i ti!

Labin

Labinjani će u procesiji koračati prvi dan kampanje, prijepodne. U 10 sati krenut će od crkve sv. Franje prema mjestu bdjenja, i posebno moliti za blagoslov svojeg 40-dnevnog bdjenja u novoj kampanji. Dođi i ti!

Prvi dan kampanje procesije će se održati u Splitu, Labinu, Koprivnici i Zadru, a kroz kampanju za sad su najavljene procesije u Rijeci i Slavonskom Brodu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja