Budi dio naše mreže

Jedanaestero djece i mladih primilo je u sklopu Caritasove akcije "Za 1000 radosti" od mons. Fabijana Svaline, ravnatelja Hrvatskog Caritasa, prigodne darove "za izvrsnost, darovitost i uspješnost" namijenjene mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost – na prijedlog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - među kojima su,  jednokratna stipendija za izvrsnost, knjiga Zlatka Dalića "Rusija naših snova", poklon-paket "Podravkinih" proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom "Hrvatskih šuma".

/ mp

Kako je rekao ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ideja za poklone za izvrsnost došla je ovog ljeta nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija osvojila srebrnu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

“Pokušali smo među mladima koji se nalaze u Caritasovim kućama i udomiteljskim domovima pronaći najbolje kako bi im dali do znanja da su prepoznati te da se njihova izvrnost cijeni”, poručio je mons. Svalina.

Tako je među njima bila i nadarena mlada gimnastičarka Mirta Hotko.

Trinaestogodišnja Mirta otkrila nam je kako joj dobro ide u školi, a tako i u gimnastici.

“Unatoč povremenim teškim treninzima, obožavam gimnastiku. Želim postati poznata gimnastičarka”, poručila je simpatična Mirta Hotko.

Podsjetimo, pokloni za izvrsnost dodijeljeni su djeci i mladima u sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno” Hrvatskog Caritasa. Naime, Caritas je u suradnji s “Hrvatskim šumama” i Gradom Zagrebom održao promotivno-humanitarni događaj na kojem su se Zagrepčankama i Zagrepčanima u subotu na Trgu bana Jelačića nudila božićna drvaca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja