Budi dio naše mreže

Rijetki su oni koji se bar ponekad nisu zapitali što žele raditi u životu, čime se žele baviti, što studirati i koji put izabrati. Jednako tako vjerujem da često puta idemo linijom manjeg otpora i zapravo i ne propitkujemo – tko smo, je li me ovo što radim usrećuje i gdje se vidim u budućnosti. Ivona Zgrabljić, poduzetnica inovatorica, supruga i majka troje djece si je postavljala sva ova pitanja i napravila potpuni zaokret u svom životu, te je osnovala vlastitu tvrtku EDUKATOR ID koja se bavi otkrivanjem i razvojem ljudskih talenata.

/ mp

Ivona je završila ekonomiju, no zapravo ju je upisala jer su je svi tada upisivali bez jasnog cilja i vizije što kasnije s tim fakultetom. Iz tog njenog osobnog lutanja rodila se ideja za pokretanjem programa koji će pomoći mladima otkriti njihove talente, te vidjeti tko su i kamo idu. Kako sama kaže: „Bogu hvala na ludosti koju sam imala pa sam umjesto pripravničke plaće izabrala neizvjestan put koji me odveo u ljudske resurse i razvoj potencijala.“

Edukator ID je zapravo nastao kad je Ivona nakon pet godina ostala bez posla zbog krize koja je stigla u firmu u kojoj je radila. Danas svoj program provodi u nekima od vodećih firmi u Hrvatskoj, ali radi i individualne treninge. Na pitanje što bi izdvojila kao najveću prepreku kod ljudi u smislu prepoznavanja talenata Ivona odgovara da školski sustav tu ima svoju „zaslugu“, ali i definicija uspjeha koju svatko od nas ima, donosi Radiopostaja Mir Međugorje.

„Tamo gdje su potencijali, tamo je radost“, kaže ova mlada poduzetnica, te ističe kako je dokazano da se razina dopamina i endorfina povećavaju s obzirom na činjenicu da postižemo rezultate uz minimalan utrošak energije, stoga kad radimo nešto što volimo onda nas to i obnavlja. Ivona za sebe kaže da ima dobru strategiju i da zna procijeniti je li vrijeme za nešto ili nije i da uvijek ima na umu svoje primarne uloge. Ako posao koji radimo ide na uštrb nas, našeg odnosa s Bogom, obitelji onda nam se to sve vrati kao bumerang, a umijeće života je sve to izbalansirati.

Pored toga što je supruga, majka, poduzetnica, Ivona je i glazbenica. Od djetinjstva je njegovala taj dar, ali nikada nije napravila neki iskorak sve donedavno kad je objavila svoj prvi album „Izgubljeno/nađeno“ čiji naziv puno toga implicira. Njezin put u tom segmentu je bio prilično trnovit, a kako sama ističe taj album je priča o zakopanom talentu jer talent bez znanja i iskustva je prazna čaša, a nitko ne želi praznu čašu.

U sklopu vlastitog centra Talent 4 You Ivona je pokrenula projekt Art 4 You koji okuplja umjetnike s različitih polja, a upravo njezin album Izgubljeno/ nađeno bio je testni projekt koji joj je zapravo pokazao da čini pravu stvar.

Cijelu emisiju ”Živim svoje snove” Radipostaje Mir Međugorje poslušajte OVDJE:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja