Budi dio naše mreže

Akcijom „Podijelimo radost Božića“ Caritas Dubovačke biskupije ove godine prikuplja u subotu 14. i nedjelju 15. prosinca pakete za potrebite u Kninu.

/ at/IKA

Caritas Dubrovačke biskupije i ove godine organizira humanitarnu akciju „Podijelimo radost Božića“ kojom će se na Brsaljama u Dubrovniku prikupljati paketi s namirnicama za potrebite. „Podijelimo radost Božića“ tradicionalna je akcija koju organizira Vijeće za život i obitelj, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije uz suradnju Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik i dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

„Podijelimo radost Božića“ prijašnjih godina / Foto: Mladi Dubrovačke biskupije

Akciji se redovito odazivaju dubrovačke obitelji te institucije poput škola, vrtića, grada i županije. Jedan vikend u prosincu organizatori prikupljaju pomoć na Pilama, te prikupljeno šalju Caritasu neke od hrvatskih biskupija, svake godine drugom, odnosno onom za koji se procijeni da je pomoć najpotrebnija. Ovogodišnja akcija namijenjena je stanovništvu Knina i okolice, a održava se u subotu 14. prosinca od 9 do 16 sati i u nedjelju 15. prosinca od 9 do 13 sati.

Podijelimo radost Božića / Foto: Dubrovačka biskupija

Pozivaju se svi koji mogu da svojim darovima u obliku paketa nekvarljive hrane (npr. ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši, čokolada) i higijenskih proizvoda pomognu i razvesele one kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.

Djelatnici i volonteri Caritasa radosnog srca očekuju sve darivatelje na Pilama uz glazbu i veselo predbožićno raspoloženje, a djeca župe Sv. Petre Boninovo pozivaju na humanitarnu akciju i putem videa na facebook stranici župe.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja