Budi dio naše mreže

Prigodom proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu uz bogatu i sadržajnu duhovnu ponudu koja je već tradicionalna u zagrebačkom svetištu sv. Antuna i ove godine fratri otvaraju vrata svoga samostanskoga vrta u kojem će Pučka kuhinja ponuditi izvrsna i ukusna jela. Sav prihod je humanitarnog karaktera jer je namijenjen velikim potrebama Pučke kuhinje u ovim teškim vremenima.

/ mp

Obnoviti svoj duh u svetištu, a zatim i okrjepiti svoje tijelo u samostanskom vrtu uz iznimnu ponudu aposlutni je imperativ ovoga Antunova.

Osim sve popularnijeg samostanskog piva S.anto svi oni koji dođu u samostanski vrt na Svetom Duhu osim što će moći uživati u prekrasnom i brižjivo njegovanom zelenilu, pravoj zelenoj oazi u centru Zagreba, moći će uživati u jelu s roštilja te već planetarno poznatim perecima. Ove godine ponudit će i jedan zdravi obrok, voćnu salatu. Uz prvo samostansko pivo, svoju premijeru imat će i tamno pivo Jeronim.

Sve što se toga dana uprihodi u samostanskom vrtu Kod fratara ima humanitarnu notu jer je sav prihod namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu. 

U Katoličkoj Crkvi 13. lipnja obilježen je kao dan sv. Antuna, toga dana spominjemo se njegovog rođenja za nebo. Sveti Antun s pravom nosi naslov Sveca svega svijeta jer se časti uistinu u cijelom svijetu.

Župa sv. Antuna s ponosom nosi ime ovoga velikoga Božjeg ugodnika kao i druge značajne institucije poput najstarijeg katoličkog mjesečnika Veritas a– Glasnika sv. Antuna Padovanskoga i Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha ponosni su čuvari i dijela tijela sv. Antuna koji je kao relikvija ugrađen u oltar svetišta kao i brižni njegovatelji pobožnosti u čast sv. Antuna. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja